Slavlje juniora nad Norveškom za korak bliže polufinalu

37

Hrvatski juniori nakon dva slavlja i poraza u skupini D, put na Europskom prvenstvu nastavili su u grupi 2 glavne faze natjecanja. Tamo su se pridružili Norveškoj, koja je prenijela dva boda, te Danskoj koja je, kao i Hrvatska, stigla bez prenesenog boda. U prvoj utakmici borbe za polufinale Europskog prvenstva Hrvatska je sjajno odigrala prvi dio susreta i nametnula svoj tempo igre. Iako se Norveška trudila slomiti hrvatske momke oni se nisu dali te su upisali vrlo važnu pobjedu.

Dobro je Norveška otvorila utakmicu i dobro posloženom obranom i napadom nakon pet minuta igre pobjegla na 3:0. Tada su se probudili Hrvati. Prvi pogodak postigao je David Mandić, a samo nekoliko minuta kasnije Bruno Vili Zobec poravnava rezultat na 4:4. Deseta minuta susreta sve je preokrenula. Izabranici Hrvoja Horvata prebacili su u višu brzinu, nametnuli svoj tempo igre. Svaki udarac prema norveškom golu završio je u mreži, a hrvatska čvrsta 5-1 obrana koja je izlazila duboko do devet, deset metara i pretvarala se u 3-2-1 zadavala je glavobolje protivnicima. Norveška je bez gola bila punih deset minuta, a Hrvatska je na krilima sjajno raspoloženog vratara Morena Cara otišla na +6 (11:5). Do kraja prvog dijela Norvežani su uspjeli smanjiti tek na 12:16 te se s tim rezultatom otišlo na odmor.

Odlično izdanje Hrvata nastavilo se i u prvih 15 minuta drugog poluvremenu, a Car je nastavio sa sjajnim obranama. Dobro postavljena obrana uz potporu vratara omogućila je efikasnom hrvatskom napadu da u 40. minuti otiđe na +9 (23:14). Sredinom poluvremena stigao je pad koncentracije, kao da su se momci umorili. U napadu je bilo previše promašenih zicera, a na drugoj strani Norveška je zabila pet uzastopnih pogodaka i stigla na minus četiri (19:23). Držala se Norveška na tom zaostatku do posljednjih pet minuta susreta, a onda je Hrvatska ponovno pojačala i pobjegla na +7 (30:23). Na kraju su slavili s visokih 35:27.

”Momci su susret odradili na visokom nivou i mislim da smo ovom utakmicom dokazali svima da vrijedimo te da možemo daleko dogurati. Pokazali su zajedništvo i da su pravi kolektiv. Obrana nam je bila odlična. Imali smo i 3-2-1 koja je bila borbena i pokazala da funkcionira. Ako nastavimo ovako disati kao ekipa svi će imati problema s nama. Čeka nas odlučujuća utakmica u skupini protiv domaćina Danske. Imat će veliku potporu s tribina protiv nas, ali u utakmicu ulazimo puni samopouzdanja. Idemo na glavu, dat ćemo sve od sebe i nadam se prolasku u polufinale”, rekao je izbornik Hrvoje Horvat nakon susreta s Norveškom.

U drugom susretu grupe 2 glavne faze natjecanja susreću se Danska i Njemačka.

Posljednji i odlučujući susret izabranici Hrvoja Horvata igraju već sutra, 3. kolovoza, u 20 sati protiv Danske.

Europsko juniorsko prvenstvo, glavna grupa 2:
HRVATSKA – NORVEŠKA 35:27 (16:12)

HRVATSKA: Špikić, Car 1 gol; Perić , Glavaš 4, Zobec 3, Mandić 2, Markušić , Jelinić 2, Radoš 6, Severec 2, Šipić 6, Obranović , Vrdoljak 9, Manci Mičević , Ćorić
Izbornik: Hrvoje Horvat

NORVEŠKA: Saeveraas, Pettersen 3, Horgen, Schoenningsen 4, Lovberg 2, Gulliksen 7, Vangen, Haug, Stranden, Fredriksen 1, Jansrud 1, Thorsbye, Feringstad, Kopp, Roed 3, Solstad 6
Izbornik: Johan Zanotti

Prethodni članakJuniori slavili nad Švedskom
Sljedeći članakJuniori u polufinalu Europskog prvenstva