Hrvatska poražena od Poljske u četvrtfinalu OI

24

Utakmica četvrtfinala Olimpijskih igara donijela je sraz starih poznanika, Hrvatske i Poljske.Svima još svježa u sjećanju utakmica s Europskog prvenstva u siječnju Poljacima je bila jaki motiv za osvetu, a uz novog izbornika Talanta Dušebajeva od prve minute je snažno krenula. Hrvatska se nije dobro snašla i kroz gotovo cijelu susret lovila protivnika. Neizvjesno je bilo u posljednjih 10 minuta susreta, ali Poljaci u posljednjim minutama izvlače pobjedu od +3 vrijednu polufinala.

Četvrtfinalnu utakmicu dobro su otvorile obje momčadi te se prvih 15 minuta u Riju igralo gol za gol. Do prvog vodstva u susretu Hrvatska je stigla u osmoj minuti kada Manuel Štrlek trese Szmalovu mrežu za 5:4. Poljska je držala priključak i držala se uz bok Hrvatima sve do 18. minute kada je Domagoj Duvnjak na asistenciju Marka Mamića zabio za +2 (11:9). NO, tu je Hrvatska stala. U hrvatske redove ušuljala se nervoza, a Krzystof Lijewski i Adam Wisniewski lome susret i odnose prednost na poljsku stranu (12:11). Zaredalo se promašenih šuteva i grešaka u našem napadu, a sve to je dobro kaznila Poljska koja je pred kraj prvog dijela imala +5 (18:13). Da na odmor odemo u deficitu s četiri gola pobrinuo se Ivan Čupić koji biva siguran s linije sedam metara.

Krenulo je nešto bolje u drugom poluvremenu. Krenuli su momci Željka Babića u lov na Poljake, ali Wyszomirksi na golu zaustavlja sve pokušaje da to i ostvare- Prvi put su se Hrvati približili u 45. minuti kada su serijom 4-0 stigli na samo pogodak zaostatka (20:21) uz golove Duvnjaka, Sliškovića i Čupića. No. U važnim trenucima kada je trebalo održati priključak i egal, Hrvatska u napadu radi bespotrebne greške i dopušta da se Poljska u posljednje dvije minute utakmice odvoji na +2 (28:26) i praktički zaključi susret. Poljska je na kraju slavila 30:27 i plasirala se u polufinale Olimpijskih igara.

Olimpijske igre, četvrtfinale:
HRVATSKA – POLJSKA 27:30 (14:18)

Hrvatska: Stevanović, Pešić Duvnjak, Stepančić, Kopljar, Gojun, Horvat, Karačić, Štrlek, Čupić, Mamić, Slišković, Brozović, Kozina
Izbornik: Željko Babić

Danska: Szmal, Wyszomirski, Lijewsk, Jachlewski, Krajewski, Bielecki, Wisniewski, Jurecki M., Jurkiewicz, Syprzak, Daszek, Kus, Szyba
Izbornik: Talant Dujšebajev

 

Prethodni članakKadeti slavili protiv Srbije, za finale protiv Slovenije
Sljedeći članakKadeti u finalu Europskog prvenstva