Austrija u posljednjim sekundama osigurala minimalno slavlje

31

Austrija u posljednjim sekundama osigurala minimalno slavlje

Nakon uvjerljivog slavlja u Ivanić-Gradu, izabranice Gorana Mrđena stigle su na uzvratni susret u Graz. U sastavu jedino nije bilo Andree Penezić koju je izbornik odlučio odmoriti nakon udarca kojeg je zadobila u prvoj utakmici, a priliku na terenu dobile su sve djevojke.Na kraju sreća se osmjehnula Austriji koja je u posljednjim sekundama zabila pogodak za slavlje.

Susret su djevojke otvorile s dva pogotka, a prvi gol za Austriju stiže u trećoj minuti s linije sedam metara. Uslijedila je potom crna rupa kod obje ekipe, nanizale su se greške te su mreže mirovale sve do deset minute kada br 15 izjednačava na 2:2 te nakon nove greške hrvatskog napada Austrija dolazi u do prvog vodstva (3:2). Post od pogodaka kod Hrvatske prekida Ćamila Mičijević koja vraća Hrvatsku u egal (3:3). Pojačale su potom tempo naše djevojke, presjekle par lopti Austrijanki i preko Ekaterine Nemaškalo vratile prednost na Hrvatsku stranu (8:5). Tu je prednost Hrvatska držala sve do odlaska na odmor kada je na semaforu bilo 15:12.

Ulazak u drugi dio utakmice nije bio dobar. Već nakon pet minuta igre Austrija je stigla na samo pogodak zaostatka (17:18). Odvojila se potom Hrvatska na novih +2 te se u tom tempu igralo sve do 46. minute utakmice kada Sonja Bašić zabija za 22:19, a potom i Andrea Čović za 23:19. Nisu se predavale domaće igračice koje su nanovo smanjile na 21:23. Na gol je stala i Marina Razum. Austrija se dobro držala uz bok Hrvatskoj, iskoristila je pad koncentracije kod Hrvatske, izjednačila ii u posljednjim sekundama stigla do pobjede 26:25.

Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je Sonja Bašić koja je postigla šest pogodaka, a tri je upisala Ekaterina Nemaškalo. Ivana Kapitanović upisala je sedam obrana i dva gola, a Marina Razum dvije obrane.

HRVATSKA – AUSTRIJA 25:26 (15:12)

Hrvatska: Kapitanović 7 obrana – 2 gola, Bešen, Razum 2 obrane; Nemaškalo 3, Debelić, Čović 1, Mičijević 2, Krsnik 2, Milanović-Litre 2, Janković, Džono 2, Marić 1, Franković 2, Bašić 6, Blažević, Vidak 1, Zadravec , P. Posavec 1, Gugić.
Izbornik: Goran Mrđen

Austrija: Flock, Blažek, Herrmann; Kaiser 1, Frey 5, Schindler, Bauer 2, Longvin 4, Tomasini, Stanić, Dedić1, Kovacs 1, Gerisch 1, Huber 4, Ivančok 5, Bosch 2.
Izbornik: Herbert Müller

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FHrvatski.rukometni.savez%2Fposts%2F1399894660040301&width=500″ width=”500″ height=”645″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true”></iframe>

 

Prethodni članakHrvatska uvjerljiva protiv Austrije u prijateljskoj utakmici
Sljedeći članakZagreb uvjerljivo poražen od Kristianstada