Zagreb uvjerljivo poražen od Kristianstada

30

Niti u trećem kolu Zagreb nije uspio doći do bodova u VELUX EHF Ligi prvaka. Na gostovanju kod Kristianstada teško su poraženi rezultatom 29:22 (13:10). Zagrebaši su u Švedsku došli kao favoriti no taj status nisu opravdali. Blijedo izdanje rukometaša Veselina Vujovića Kristianstad je objeručke prihvatio i upisao svoju najveću pobjedu u ovom natjecanju.

Otvaranje susreta pripalo je objema vratarima koji su fenomenalno branili u prvih deset minuta susreta. Kod domaćina je briljirao Nebojša Simić a kod Zagreba Ivan Stevanović. Međutim, Stevanovićeve obrane nisu bile dovoljne pa je Kristianstad poveo s 4:1. Probudio se potom Stipe Mandalinić čiji pogoci dovode Zagreb do izjednačenja (5:5).

To je bio samo kratkotrajni bljesak Zagrebaša koji su brzo ponovo potonuli. Kristianstad je postigao pet uzastopnih pogodaka, a kasnije je pokazalo da je ta serija bila ključni trenutak susreta. Na kraju je domaća momčad na odmor otišla s tri pogotka prednosti (13:10).

U nastavku susreta Zagreb je još dublje potonuo. Kristianstad zabijao je sa svih pozicija a najviše iz kontranapada. Rukometaši Zagreba nisu imali nikakav odgovor pa je već sredinom poluvremena Kristianstad imao ogromnu prednost od sedam pogodaka (23:16). Tu prednost su sačuvali do kraja susreta i upisali svoju najveću pobjedu ikada u Ligi prvaka.

Nezaustavljiv je bio Albin Lagergren koji je postigao velikih devet pogodaka. Zagreb je ponovo predvodio Mandalinić s pet pogodaka, a Zlatko Horvat dodao je tri.

Zagreb će svoje prve bodove morati tražiti u Areni protiv Meškova iz Bresta. Susret je na rasporedu u subotu (15.10.) od 20 sati.

 

VELUX EHF Liga prvaka, skupina B, 3. kolo:

IFK Kristianstad – PPD Zagreb 29:22 (13:10)

 

Photo: IFK Kristianstad/Facebook

Prethodni članakAustrija u posljednjim sekundama osigurala minimalno slavlje
Sljedeći članakBukurešt s +6 slavio nad Zametom