Nexe pružio dobar otpor Vardaru

44

Hrvatski viceprvak u 9. kolu SEHA – Gazprom lige u svojoj je dvorani u Našicama ugostio prvu momčad lige, makedonski Vardar. Vardar je teže od očekivanog slavio na gostovanju s 30:27.

Nexe je vrlo dobro otvorio susret protiv naizgled nemotiviranog Vardara te nakon samo deset minuta igre imala +4 (10:6) uz pogotke Vegara, Barišić-Jaman i Nenadića. No tu je i stalo. Nexe nije imao snage parirati snažnom napadu Vardara te je gostujuća momčad iz minute u minutu prvo nadoknadila zaostataka, a potom i prešla u vodstvo uz nekoliko serija uzastopnih pogodaka. Do kraja prvog dijela utakmice Vardar se odvojio na pet pogodaka prednosti i na odmor otišao pri 18:13.

U drugom dijelu nešto je bolje izgledao Nexe koji je lakše stizao do pogodaka, ali minus za Vardarom nije uspijevao smanjiti. Susret su zgodicima zaključili Vedran Zrnić i Josip Božić Pavletić koji su umanjili pobjedu Vardara. Utakmica je završila 30:27.

U redovima Nexe-a najbolji su bili Vedran Zrnić i Marin Vegar svaki s po osma pogodaka, dok je Gregor Lorger sakupio 12 obrana. Na drugoj strani, pak, su se istaknuli Luka Cindrić s devet pogodaka i Danil Šiškarev sa šest, a Strahinja Milić imao je šest obrana.

Prethodni članakZagreb velikim preokretom do pobjede protiv Vardara i prvih bodova u Ligi prvaka
Sljedeći članakZamet jedini putuje kući s bodovima