Održana 6. sjednica Upravnog odbora HRS-a: Babić nastavlja kao izbornik, glavni tajnik ostaje Damir Poljak

32

 

U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza održana je 6. sjednica Upravnog odbora HRS-a na kojoj su se, između ostalih tema, našla odluka o izborniku hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije.

Točke dnevnog reda sjednice UO-a bile su:

  1. Usvajanje i analiza zapisnika s 5. sjednice   UOHRS-a
  2. Izvješće: muška juniorska reprezentacija kvalifikacije za EP; EP Danska
  3. Ostavka izbornika muške nacionalne selekcije g. Željka Babića
  4. Prijedlog Ivana Balića za unapređenje kvalitete mladih igrača
  5. Izvješće o raspisanom natječaju za Glavnog tajnika Hrvatskog rukometnog saveza za mandatno razdoblje; 01.03.2017. – 01.03.2021.
  6. R a z l i č i t o

Nakon rasprave o ostavci, Željko Babić je povukao ostavku što je UO prihvatio te je Željku Babiću izglasano daljnje povjerenje Izbornik Babić zahvalio je članovima Upravnog odbora na ukazanom povjerenju.

”Jedna od točaka dnevnog reda Sjednice Upravnog odbora je bila raspravljanje i odlučivanje o statusu Željka Babića. Željko Babić je još jednom povukao svoju pisanu ostavku i na Upravnom odboru je izglasano da se i dalje da povjerenje Željku Babiću. Time Željko Babić ostaje izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije i smatra se da njegova ostavka nije ni bila podnesena”, kazao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Glavni tajnik HRS-a Damir Poljak još jednom je dobio povjerenje Upravnog odbora za novi mandat u trajanju od četiri godine.

”Želim zahvaliti Upravnom odboru na uspješnoj suradnji protekle četiri godine u sklopu kojih smo odradili veliki dio posla u smislu organizacije natjecanja koje smo dobili, kao i ustroja Uredovnice HRS-a te se zahvaljujem na ukazanom povjerenju za naredne četiri godine. Za naredno mandatno razdoblje kao najveći zadatak nameće se priprema i organizacija Europskog prvenstva 2018. u Hrvatskoj, a radit će se i na konsolidaciji stabilnog financiranja HRS-a”, rekao je glavni tajnik Damir Poljak.

Predstavljen je rad za kvalifikacije, pripreme i nastup hrvatske muške juniorske reprezentacije pod vodstvom izbornika Hrvoja Horvata koja se s ovogodišnjeg Europskog prvenstva vratila s četvrtim mjestom. Koordinator za muški rukomet Ivano Balić predstavio je prijedlog za unapređenje kvalitete mladih igrača koja se temelji na 3-2-1 obrani, a UO je prihvatio inicijativu.

uo_5

Uoči same sjednice Upravnog odbora, održana je sjednica Inicijativnog odbora HRS-a za Europsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj na kojoj je predstavljen troškovnik Prvenstva, prezentirane su održane i planirane promocijske aktivnosti te izvješće o inspekciji gradova domaćina i dvorana od strane EHF-a.

 

Inicijativni odbor HRS-a za EP 2018.

Prethodni članakPoreč zadržao prvo mjesto na tablici, Gorica i Umag podijelili bodove
Sljedeći članakNexe poražen na gostovanju u Veszpremu