Zagreb poražen od Kielcea u Varaždinu

13
Photo: RK Zagreb/Facebook

Rukometaši Zagreba doživjeli su i šesti poraz u Ligi prvaka. Ovaj puta do slavlja u Areni Varaždin došao je aktualni osvajač Lige prvaka, poljski Kielce. Iako su Zagrebaši dobro parirali Kielceu, na kraju je ipak ponestalo snage pa su poljski i europski prvaci slavili s 26:23 (11:12).

Ponovo su zagrebački lavovi loše otvorili susret. Kielce je serijom od tri uzastopna pogotka otvorio utakmicu pa je ubrzo i Silvio Ivandija morao pozvati minutu odmora. Zagrebaši su se uspjeli regrupirati i povesti s 8:7. Kielce je počelo griješiti a na vratima je dobro branio Ivan Stevanović, raspucao se David Miklavčić i Zagreb je ubrzo stigao do tri pogotka prednosti. Međutim tu prednost nisu uspjeli zadržati do kraja poluvremena. Filip Ivić razbranio se na golu pa je Zagreb na odmor otišao sa samo pogotkom prednosti.

Zagreb je uspio držati priključak s Kielceom samo još deset minuta u nastavku utakmice. Puno tehničkih grešaka i sjajne obrane Ivića polako su Zagreb udaljavale od pobjede. Kielce je u 40. minuti imalo četiri pogotka prednosti. Rukometaši Talanta Dujšebajeva bez problema su svoju prednost čuvali do kraja susreta i na kraju slavili s 26:23.

Kod Zagreba su po šest pogodaka postigli Stipe Mandalinić i Zlatko Horvat, dok je Stevanović skupio osam obrana. Najraspucaniji kod Kielcea bio je Krzysztof Lijewski s pet postignutih pogodaka. Manuel Štrlek je zabio tri pogotka, a Ivić je do kraja susreta skupio 11 obrana.

 

PPD Zagreb – KS Vive Tauron Kielce 23:26 (12:11)  

PPD Zagreb: Stevanović (8+0), Skok (2+0); I. Vujić 1, S.Vujić, Kontrec 3, Vori 2, Šprem, Šebetić 1, Marković, Horvat 6(2), Šušnja, J. Valčić, Jotić, T.Valčić, Mandalinić 6, Miklavčič 3.

KS Vive Tauron Kielce: Szmal, Ivić (11+0); Reichmann, Kus, Aguinagalde 3, Bielecki 2(1), Jachlewski 2, Štrlek 3, Lijewski 5, Jurkiewicz, Paczkowski 2, Zorman 2, Bombač 4(1), Đukić 3.