Porazom od Rumunjske Hrvatska se oprostila od Eura

38
Photo: swe16.ehf-euro.com

Hrvatska je posljednju utakmicu skupine D na Europskom prvenstvu igrala protiv rumunjske. U odlučujućem susretu koji je mogao donijeti prolazak u glavnu fazu natjecanja Hrvatice nažalost nisu uspjele te su se tom utakmicom oprostile od Europskog prvenstva.

S prvim napadom krenula je Hrvatska, ali ga nije iskoristila i Rumunjska odmah zabija za 1:0. Prvi pogodak za Hrvatsku stiže iz ruke Žane Marić. Bilo je izjednačeno sve do šeste minute kada naša čvrsta obrana tjera Rumunjsku na grešku, a Marić zabija za 3:2. Razbudila se Gabrijela Bešen i zaključala svoja vrata. Nemaškalo i Penezić sjajno pronalaze put do mreže i u devetoj minuti Hrvatsku odvode na +3 (6:3). Bio je to znak za rumunjsku klupu da pozove minutu odmora. Time-out je očito dobro došao protivnicama koje su serijom 3-0 u 15. minuti preko Neagu poravnale na 6:6, a potom i povele do 8:6. Imao je naš napad problema i nikako nisu djevojke mogle posložiti. Devet minuta bez gola prekida Penezić i vraća Hrvatsku na minimalan zaostatak (7:8). Vratile su se tehničke greške u hrvatske redove i ponovno Rumunjska odlazi na +3 (12:9). Do odlaska u svlačionice Hrvatice su uspjele smanjiti tek na 13:15.

Drugi dio utakmice otvara Bešen s obranama i daje priliku napadu da smanji na jedan, ali nove tehničke greške kod Hrvatske i razbranjena Ungureanu ostavljaju Hrvatsku u 35. minuti na četiri pogotka zaostatka (13:17). Prvi gol u nastavku postiže Sonja Bašić nakon šest minuta igre. Nedostatak koncentracije pokazao se u napadu, popustila je i obrana te je Rumunjska pobjegla na+5 (20:15). Hrvatsku u život vraća Žana Marić s dva realizirana sedmerca za 18:21, a potom i Bešen svojom obranom nakon koje Nemaškalo zabija za 19:21. I tu je stalo. Uslijedila je i ozljeda Mičijević koja je morala napustiti klupu, a izabranice Gorana Mrđena morale su loviti Rumunjsku koja je u 49. minuti imala +7 (26:19). Do kraja susreta Hrvatska je uspjela smanjiti tek na 26:31 i tim se porazom oprostila od Europskog prvenstva.

Najbolja je kod Hrvatske bila Andrea Penezić s osam golova, njih sedam zabila je Žana Marić, a vratarski tandem Bešen-Razum sakupio je devet obrana.

Europsko prvenstvo, skupina D, 3. kolo:
HRVATSKA – RUMUNJSKA 26:31 (13:15)

HRVATSKA: Razum 3 obrane, Bešen 6 obrana; Zadravec, Nemaškalo 3, Blažević, Debelić 2, Čović 1, Posavec, Mičijević 1, Krsnik, Vidak, Penezić 8, Milanović-Litre 1, Janković, Marić 7, Bašić 3
Izbornik: Goran Mrđen
RUMUNJSKA: Dedu 4 obrane, Ungureanu 9 obrana; Udristioiu 4, Szucs, Geiger, Pintea, Buceschi 7, Neagu 10, Florica, Laslo, Iuganu 2, Zamfir 2, Manea 3, Zamfirescu 1, Chintoan, Chiper 2
Izbornik: Jose Ambros Martin Cedres

 

Prethodni članakHrvatska teško poražena od Norvežanki
Sljedeći članakZagreb nakon 16 godina slavio protiv Veszprema