Stepančić: ”Atmosfera je dobra, odradit ćemo kvalitetne treninge

68

Hrvatski rukometaši nakon Božića i slobodnih dana koje su proveli s obitelji okupili su se sa svojom drugom obitelji, reprezentacijom. Pred njima su pripreme za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj na kojem ih čekaju vrlo zanimljiiv protivnici u skupini C. Reprezentacija u Ivanić-Gradu boravi sve do 30. prosinca, a onda u 2017. kreće u Umag u kojem će trenirati sve do 10. siječnja.

U reprezentaciji je dobra atmosfera, i svi jedva čekaju da krenu pripreme i podruže se sa suigračima. S time se složio i Luka Stepančić: ”To je sad već standardno da ‘Nijemaca’ nema, igraju utakmice još dva dana. Ima nas dovoljno za odraditi kvalitetne treninge. Uvijek svi željno iščekujemo to doba godine oko Božića, uvijek se svi nađemo i atmosfera je uvijek dobra. Ja se nadam bez obzira na kratko vrijeme, evo sad četiri, pet dana, deset iza nove godine, da će biti dovoljno vremena da neke stvari postavimo na svoje mjesto.”

”Marko je nažalost kad-tad morao uzeti tu pauzu zbog nezgodne ozljede. Svi koji smo tu smo zdravi 100%. Nema nikakvog čekanja kao što je bilo za Rio i nekakvih ozljeda koje bi stvarale probleme. U klubovima u kojima igramo svi imamo zapažene uloge, jake utakmice i bez obzira na nekakvu sumnju javnosti mislim da smo u jako dobroj situaciji i mislim da smo došli u dobroj fizičkoj spremi”, prokomentirao je Stepančić izostanak kapetana Kopljara i zdravstveno stanje momčadi.

Pripreme za Svjetsko prvenstvo zaključuju se s dvije utakmice HEP Croatia Cupa koje će dobro doći pred sam put da se vidi u kojem je stanju reprezentacija: ”Nama je u Riju pokazao Katar, Brazil da su to sve nezgodne ekipe pa tako očekujemo na Svjetskom da Saudijska Arabija pokaže nešto drugačije nego ono na što smo navikli i sigurno da je uvijek dobro odigrati protiv takvih ekipa. Crna Gora nam sigurno ne leži kao što si nitko od nas međusobno ne leži, ni mi, ni Slovenci, ni Makedonci. To je dobro da odigramo s njima i da se ‘potučemo’ s Tunisom kao nekakav finiš pred samo Prvenstvo.”

Vratar Filip Ivić iza sebe ima sjajnu polusezonu s poljskim Kielceom, ali ističe da su svi u dobrom momentu forme te da će maksimalno iskoristiti dane na pripremama: ”Najbitnije je da smo svi zdravi i da svi više-manje igramo u svojim klubovima, da imamo minutažu. Nažalost nismo sad svi na okupu jer su igraču u Bundesligi imali obaveza prema klubu pa neće biti na ovom prvom dijelu i mislim da je još Zlatko Horvat taj koji nedostaje. Iskoristit ćemo maksimalno ovih pet dana da budemo skupa. Mislim da će se više raditi na fizičkoj spremi da u drugom dijelu kad se kompletiramo s ostalim igračima da ćemo raditi na taktici i plus ove dvije prijateljske utakmice. Zadovoljstvo mi je da smo opet skupa svi zajedno. Očekuje nas Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, težak turnir i grupa. Nadam se da ćemo dati svoj maksimum i ostvariti što bolji rezultat.”

”Danas svi igraju rukomet pa tako i Tunis i Crna Gora. Sigurno da je bitno da odigramo dvije prijateljske utakmice, da vidimo u kakvom smo mi stanju i sigurno je da ćemo pokazati najbolje što znamo kako na te dvije utakmice tako i na prvenstvu”, najavio je Ivić HEP Croatia Cup.

HEP Croatia Cup:
7.1.2017., 18h: Crna Gora – Tunis
8.1.2017., 18h: Hrvatska – Tunis
9.1.2017., 18h: Hrvatska – Crna Gora

Prethodni članakReprezentativaci krenuli s pripremama za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj
Sljedeći članakPoznati sudionici osmine finala Kupa Hrvatske