Štrlek, Grubišić, Babić i Gubica-Milošević najbolji u 2016.

181

Već tradicionalno s krajem godina Hrvatski rukometni savez i Sportske novosti organiziraju ”Večer rukometa”. Sve što rukomet kao najtrofejniji hrvatski sport može ponuditi našlo se na jednom mjestu. Od reprezentacije, brojenih rukometaša, djelatnika rukometa do ljubitelja rukometa. Birali su se najbolji rukometaš, najbolja rukometašica, najbolji trener i najbolji sudački par u 2016. godini.

U 23. izboru nagrada za najboljeg rukometaša otišla je u ruke hrvatskog reprezentativca Manuela Štrleka kojemu je to prva nagrada. Hrvatsko krilo koje rukometni staž skuplja u poljskom Vive Tauron Kielceu, a trenutno se nalazi na pripremama s reprezentacijom za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj po preuzimanju nagrade je rekao: “Želio bih se zahvaliti svim svojim suigračima kao iz reprezentacije tako i iz kluba jer je rukomet kolektivan sport u kojemu pojedinac iskoči. Bez njih to ne bi bilo moguće, a tako ni rezultati. Ovo je bila sezona nevjerojatnih utakmica i moja sigurno najbolja sezona do sada. Prvo ta Poljska i medalja i sve što smo doživjeli s Poljskom u toj utakmici, nešto neopisivo. I nakon toga onakav povratak u Ligi prvaka. Mislim da je to san svakog sportaša.”

 1. Manuel Štrlek 68 bodova
 2. Ivan Stevanović 44 boda
 3. Domagoj Duvnjak 34 boda
 4. Mirko Alilović 6 bodova
 5. Zlatko Horvat 4 boda

Za najbolju rukometašicu proglašena je vratarka Jelena Grubišić, MVP Final Foura Lige prvakinja. “Stvarno je ovo za mene bila jedna preuspješna godina. Osvajanje Lige prvaka, svih natjecanja u Rumunjskoj i ovo zadnje priznanje kao šlag na tortu. Stvarno sam sretna i nadam se da će 2017. biti jednako uspješna. Tijekom cijele godine smo vodile borbu s ozljedama, odlascima igrača i sam prolazak na Final Four je za nas bio uspjeh. Dolazak tamo za nas je bio laganini jer su sve te ekipe već bile tamo prije nas i mislim da se Vardar veselio što je dobio nas. Jednostavno došli smo tamo neopterećeno i rekle smo da ćemo dati sve od sebe i mislim da smo na kraju zasluženo osvojile.”

 1. Jelena Grubišić 74 boda
 2. Andrea Penezić 55 bodova
 3. Ivana Kapitanović 13 bodova
 4. Ekaterina Nemaškalo 10 bodova
 5. Maja Kožnjak 4 boda

Najboljim trenerom proglašen je izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Željko Babić koji je na Europskom prvenstvu u Poljskoj osvojio brončanu medalju do koje je stigao povijesnom pobjedom od +14 nad domaćinima. Izbornik Babić kratko je rekao: “Lijep je osjećaj i stvarno sam sretan. Zahvaljujem se svim svojim suradnicima, ljudima koji su mi pomogli, Ivanu Baliću, ljudima iz Saveza koji su imali povjerenje i dali mi tako važnu funkciju. Godina iza nas je po meni ipak bila dobra. Stvorili smo izvrsne predispozicije da imamo odlično prvenstvo u Zagrebu i još ih stvaramo što je i bio naš konačni cilj. Hoćemo li uspjeti vrijeme će pokazati.”

 1. Željko Babić 13 glasova
 2. Hrvoje Horvat 4 glasa
 3. Zdravko Zovko 4 glasa
 4. Goran Mrđen 2 glasa
 5. Luka Panza 2 glasa

Osmi put zaredom najbolji sudački par su Matija Gubica i Boris Milošević. Matija Gubica prokomentirao je nagradu: “Veliko nam je zadovoljstvo što smo po osmi put najbolji sudački par i veliko nam je zadovoljstvo što to svi dužnosnici i novinari prepoznaju iz godine u godinu, a mi ćemo se kao i do sada truditi da i u budućnosti to opravdamo. Nadamo se da će nakon što su nam izmakli Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre sve doći na svoje i da ćemo ponovo doći na onaj vrh koji zaslužujemo.”

 1. Gubica-Milošević 64 boda
 2. Jurinović-Mrvica 60 bodova
 3. Pahor-Trbović 17 bodova
 4. Cindrić-Gonzurek 12 bodova
 5. Lončar-Lončar 2 boda

U izboru je sudjelovalo ukupno 26 glasača – brojni novinari, predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, izbornici Željko Babić i Goran Mrđen te predsjednik Udruge sudaca Josip Posavec.

Svečanosti su nazočili brojni sadašnji i bivši rukometaši, djelatnici rukometa, osobe iz javnog života, političari, a među njima hrvatske muška seniorska rukometna reprezentacija,  i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te posebni savjetnik Predsjednice za zdravstvo i sport Tomislav Madžar.

 

 

Prethodni članakJuniori poraženi od Slovenije u Dabasu
Sljedeći članakUskoro dostupne ulaznice za EHF EURO 2018., maskota Tornjak dobila ime