Babić zadovoljan s prvim dijelom priprema, naknadno pozvan Kozina

32

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija završila je s prvom fazom priprema za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Hrvatska izabrana vrsta trenirala je pet dana u Ivanić-Gradu, a nakon dva dana odmora trening će nastaviti u Umagu. Za drugu fazu priprema hrvatski rukometaši okupljaju se u nedjelju, 1. siječnja.

Izbornik Željko Babić osvrnuo se na prvu fazu priprema: “Završili smo prvi dio priprema u Ivanić-Gradu. Jako sam zadovoljan s učinjenim. Ostali smo svi zdravi što je jako bitno. Prvoga je okupljanje u dva sata i idemo na drugi dio priprema u Umag. Jedini izostanak od planiranog je Marino Marić i već je pozvan Krešimir Kozina što znači da Marino neće moći biti kandidat za Svjetsko prvenstvo. Priključit će nam se igrači koji su imali slobodno zbog obaveza u svojim klubovima i umora. Nadam se da ćemo početi prvoga navečer prema planu pripreme i da ćemo biti angažirani i spremni za napravimo jednu dobru i kvalitetnu pripremu za Svjetsko prvenstvo. Imamo u tom završnom dijelu i dvije prijateljske utakmice koje će nam pokazati u principu i napraviti selekciju igrača koji će ići na Svjetsko prvenstvo.”

Naknadno je na pripreme za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj pozvan Krešimira Kozinu. Igrač Füchse Berlina pridružit će se reprezentaciji na drugom dijelu priprema u Umagu nakon što je zbog ozljede otkazao Marino Marić.

 

Prethodni članakHrvatski juniori bolji od Rusije na turniru u Dabasu
Sljedeći članakJuniori zaključili turnir u Dabasu porazom od Mađarske