Juniori zaključili turnir u Dabasu porazom od Mađarske

39

Hrvatski juniori završili su nastup na međunarodnom turniru u mađarskom Dabasu. U posljednjem susretu poraženi su od domaćina Mađarske 32:27 (13:14) i tako završili turnir s dva poraza i jednom pobjedom.

Slično kao i u prethodnim utakmicama Hrvatska je igrala veoma izjednačeno prvo poluvrijeme. Tijekom prvih 30 minuta izabranici Hrvoja Horvata nekoliko su puta Mađarima bježali na plus dva, ali nisu to uspijevali zadržati. Na samom kraju Mađarska je izjednačila na 13:13, no ostalo je dovoljno vremena da Sandro Samardžić zabije pogodak i Hrvatska na odmor ode s minimalnom prednošću.

Nakon što je Mađarska u nastavku izjednačila na 18:18 s tri uzastopna pogotka Hrvatska je otišla na 21:18. Međutim, onda je od 45. minute nadalje uslijedila “crna rupa” u kojoj je Mađarska postigla čak sedam uzastopnih pogodaka (27:22). Od te serije Horvatovi igrači se više nisu uspjeli oporaviti pa je Mađarska u konačnici slavila s 32:27.

David Mandić i Luka Pandža bili su najbolji strijelci Hrvatske s po pet pogodaka. Kod Mađara se istaknuo David Fekete koji je postigao osam pogodaka.

HRVATSKA – MAĐARSKA 27:32 (14:13)

HRVATSKA: Car, Špikić; Glavaš 1, Zobec 1, Mandić 5, Pandža 5, Markušić 1, Šnajder, Severec 3, Šipić 1, Samardžić 2, Babić 3, Vrdoljak 1, Medić, Manci-Mičević 2, Čorić 1.

Izbornik: Hrvoje Horvat

MAĐARSKA: Rozsavolgty, Pazstor; Mikita 2, Fekete 8, Varju 2, M. Kovacs, Deber 2, Fuzi 2, Schiko 2, Torok 3, Nemes 3, Szilagy 1, B. Kovacs, Gabor 5, Szita 2.

Izbornik: Janos Gyurka

Prethodni članakBabić zadovoljan s prvim dijelom priprema, naknadno pozvan Kozina
Sljedeći članakZapočinje druga faza priprema za Svjetsko prvenstvo, Babić: ”Kroz pripremne utakmice ćemo vidjeti koliko su igrači dobro prihvatili nova kretanja”