Horvat: ”Moramo biti fokusirani na treninzima i dati sve od sebe da se što bolje pripremimo”

25

Svjetsko prvenstvo u Francuskoj počinje za 13 dana, a pred hrvatskom reprezentacijom su devet dana treninga u Umagu prije nego što otputuju u Francusku. Prvi dio priprema je odrađen, a u Umag dolazi i petorka koja je nedostajala na prvom dijelu.

Reprezentaciji se u Umagu priključuje i Zlatko Horvat: ”Počeli smo drugi ciklus s Marinovom povredom, ali siguran sam da će svi naši pivoti biti na zadatku bilo koga da se pozove. Jedva čekamo da odemo u Francusku, da vidimo gdje smo što smo. Mislim da puno vrijedimo samo moramo to i pokazati. Vrijeme nam nije saveznik što se tiče treninga, ali mi ćemo dati sve od sebe . Moramo biti fokusirani na treninzima i dati sve od sebe  da se što bolje pripremimo i mislim da bi mogli igrati jako dobar rukomet.”

Vratar Filip Ivić istaknuo je da u reprezentaciji vlada dobra atmosfera: Iza nas je prva faza priprema u Ivaniću gdje smo se bazirali na fizičkoj pripremi. Sada slijedi Umag gdje će nam se priključiti svi igrači iz Bundeslige. Atmosfera je odlična i nadam se da ćemo se dobro pripremiti za sve utakmice. Ja nikad pritisak nisam ni osjetio. Mislim da je onaj koji je u boljoj formi i može pružiti više ide na Prvenstvo. Tako je bilo i za Olimpijske igre. Drugi dio sezone nisam bio dobar u Zagrebu, ali sada je situacija drugačija. Imam dobru minutažu u klubu i povjerenje trenera.”

Za kraj koordinator za muški rukomet Ivano Balić kratko je rekao: ”Nema puno filozofije, imamo povredu Marićevu koja je veliki hendikep i dosta stvari koji smo planirali s njim će se sada morati mijenjati. Imamo devet dana i mislim da ćemo uspjeti. Imamo sad sve igrače, spremni su i sada moramo ići raditi.”


HEP CROATIA CUP
CRNA GORA – TUNIS 7.1.2017. u 18 sati
HRVATSKA – TUNIS 8.1.2017. u 18 sati
HRVATSKA – CRNA GORA 9.1.2017. u 18 sati

Prethodni članakZapočinje druga faza priprema za Svjetsko prvenstvo, Babić: ”Kroz pripremne utakmice ćemo vidjeti koliko su igrači dobro prihvatili nova kretanja”
Sljedeći članakPočela prodaja ulaznica za EHF EURO 2018 u Hrvatskoj