Započinje druga faza priprema za Svjetsko prvenstvo, Babić: ”Kroz pripremne utakmice ćemo vidjeti koliko su igrači dobro prihvatili nova kretanja”

104

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu od kuda je krenula put Umaga gdje će do 10. siječnja odrađivati drugu fazu priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. U Umag je otputovao 21 reprezentativac, a Hrvatsku u Istri u sklopu priprema čekaju i dvije utakmice na HEP Croatia Cupu. Prvi protivnik je Tunis protiv koga igra 8. siječnja u 18 sati, dok dan kasnije, 9. siječnja, u 18 sati će snage odmjeriti s Crnom Gorom.

Izbornik Željko Babić uoči polaska na drugu fazu priprema najavio na čemu će se sve raditi u Umagu.

”Jako je bitno za naglasiti u ovom trenutku da smo ustanovili povredu Marina Marića koje je jedno loše iznenađenje za sve nas. Morati ćemo raditi korekcije taktičke i u konceptualnom smislu. Imamo to vrijeme od devet dana i naravno da ćemo morati napraviti određene korekcije zbog Marinove povrede. To je veliki nedostatak, ali zvali smo Kozinu koji je pivotmen drugačijih karakteristika. Nakon priprema ćemo odlučiti koji će igrači putovati na SP u Francusku. Zbog obaveza smo pustili pet igrača i oni nisu bili u Ivaniću. Moramo proći sve segmente igre od napada na 6-0 i 5-1. Imamo nova kretanja, obranu još nismo radili jer su nam obrambeni igrači bili na odmoru. Imamo puno stvari koje smo promijenili. Vrijeme je uvijek problem i na meni je da sada to sve ukomponiram. Potrebna je kooperacija igrača, njihov angažman i fokus. Moramo napraviti sve taktičke zadatke jer ih u prvoj fazi nismo imali.”

Potom je izbornik Babić najavio pripremneutakmice na HEP Croatia Cupu.

”Kroz pripremne utakmice ćemo vidjeti koliko su igrači dobro prihvatili nova kretanja. Mislim da je prva utakmica bez podcjenjivanja koja će dozvoliti da vidimo je li to dobro napravljeno ili nije. Prva utakmica će biti teška i imat će svoju dinamiku, ali bi nam trebala dozvoliti da isprobamo sve igrače i obje obrane. Tunis i Crna Gora su dobri protivnici, rezultat nas u tim utakmicama neće zanimati.”

Uoči druge faze zbog ozljede je otkazao Marino Marić umjesto kojeg je stigao Krešimir Kozina, a izbornik je prokomentirao kakve to promjene donosi te poneka imena u reprezentaciji.

”Naš prvi pivot je bio Marino i ne trebamo bježati od toga. Puno smo razmišljali i gradili taktiku s Marinom. Njega sad nema i tu će doći novi igrači koji ima slične karakteristike. Mislim da će izbor igrača biti po meni jednostavan zato što je meni jasno kakav profil igrača nam treba za to što želimo igrati. Neće biti teško, ostaje još izbor oko vratara. Imamo tri a vodit ćemo dva, ali to će odlučiti Venio i mora preuzeti tu odgovornost na sebe. Mi smo se odlučili za Božića koji ima karakteristiku, tu brzinu, repeticiju. On zadovoljava prvi kriterij, strahovito je brz a mi ćemo igrati brzo. On zadovoljava to da ima brzinu i da može to ponavljati. Mlad je, ali će se profilirati u jako dobrog igrača. Već sad je dobar i ozbiljan je kandidat za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Mi ćemo se odlučiti u jednom trenutku tko će ići, ali na prvenstvo će sigurno ići dva krila i dva desna vanjska. Imamo još kombinacija, moramo vidjeti kako pivotmeni igraju. Poduplat ćemo poziciju koja bude najkritičnija. Sandro izgleda europski. On je polivalentan u napadu, ali nije realno očekivati da igra obranu tj da nauči igrati prednjeg. Kombinirat ćemo, imat ćemo postavu koja će igrati dobro 5-1 i onu koja će igrati 6-0.”

HEP CROATIA CUP
CRNA GORA – TUNIS 7.1.2017. u 18 sati
HRVATSKA – TUNIS 8.1.2017. u 18 sati
HRVATSKA – CRNA GORA 9.1.2017. u 18 sati

Popis reprezentativaca:

Filip Ivić – HC Vive Tauron Kielce
Ivan Stevanović – RK PPD Zagreb
Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
Jerko Matulić – HC Nantes
Josip Božić-Pavletić – RK NEXE
Manuel Štrlek – HC Vive Tauron Kielce
Lovro Mihić – HC Wisla Plock
Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
Marko Mamić – HC Dunkerque
Stipe Mandalinić – RK PPD Zagreb
Sandro Obranović – HC MOL Pick Szeged
Lovro Jotić – RK PPD Zagreb
Luka Cindrić – HC Vardar
Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain
Luka Šebetić – RK PPD Zagreb
Šime Ivić – HC Wisla Plock
Željko Musa – HC Magdeburg
Krešimir Kozina – HC Füsche Berlin
Jakov Gojun – HC Füsche Berlin
Domagoj Duvnjak – HC THW Kiel
Zlatko Horvat –  RK PPD Zagreb

 

Prethodni članakJuniori zaključili turnir u Dabasu porazom od Mađarske
Sljedeći članakHorvat: ”Moramo biti fokusirani na treninzima i dati sve od sebe da se što bolje pripremimo”