Babić: ”Utakmice HEP Croatia Cupa dolaze u odličnoj fazi”

40

Hrvatska rerpezentacija u Umagu se nalazi na točno polovici drueg faze priprema za Svjetsko prvenstvo do kojeg je ostalo još samo sedam dana. Hrvatska svjetsku smotru i svoj nastup u skupini C otvara protiv Saudijske Arabije 13. siječnja u 20:45 sati.

U Umagu se trenira uglavnom dvaput dnevno, a jutarnji i popodnevni treninzi se razlikuju. Izbornik Željko Babić pojasnio na čemu se radi na treninzima.

” U jutarnjim treninzima akumuliramo fizičku snagu. Radimo dosta na kondiciji. U poslijepodnevnim treninzima radimo isključimo na taktici i puno trčanja kroz rukomet jer se nadam brzoj igri na Prvenstvu. Promijenili smo koncept te sva trčanja koja radimo, radimo isključivo s rukometnom loptom.”

Prvi dio priprema odrađivao se u Ivanić-Gradu sa 16 igrača. Reprezentacija se kompletirala tek dolaskom ‘Nijemaca’ koji su se priključili u Umagu: ”Na drugi dio priprema došli su nam igrači koji imaju važnu ulogu u obrani i naravno da smo kompletirali napad i obranu. Više radimo na obrani jer je ona jako bitna. Naime, uz čvrstu i fleksibilnu obranu imat ćemo i tranziciju na kojoj želimo graditi našu igru.”

 

Prije puta u Francusku hrvatsku izabranu vrtsu čekaju dvije pripremen utakmice u sklpu HEP Croatia Cupa na kojem će snage odmjeriti s Tunisom i Crnom Gorom.

”Utakmice odlično dolaze u ovoj fazi kako bi isprobali nova kretanja koja imamo te da možemo probati nove igrače koji još nisu igrali za reprezentaciju. Vidjet ćemo koje su njihove sposobnosti i kako funkcioniraju pod pritiskom. Čekaju nas dvije odlične utakmice. Iskoristit ćemo ih u taktičkom smislu. Napravit ćemo rotacije slične kao što bi trebale biti na Svjetskom prvenstvu. Očekujem dvije utakmice koje će nam pokazati određene stvari, jesmo li na dobrom putu te kako stojimo bez obzira na rezultat.”

HEP CROATIA CUP
CRNA GORA – TUNIS 7.1.2017. u 18 sati
HRVATSKA – TUNIS 8.1.2017. u 18 sati
HRVATSKA – CRNA GORA 9.1.2017. u 18 sati

Prethodni članakParovi osmine finala Kupa Hrvatske
Sljedeći članakLive stream turnira mlađih kadeta