Babić: “Igrači su bili nevjerojatni protiv Norveške, ali nismo uspjeli pobijediti”

26

Nakon teškog poraza poslije 70 minuta polufinalne utakmice protiv Norveške teško je bilo reći išta, no izbornik Željko Babić pohvalio je svoje igrače na koje je ponosan.

“Čestitam Norveškoj na zasluženoj pobjedi. Igrači su imali veliki angažman i želju za pobjedu, ali tako je u sportu. Imali smo priliku koju nismo realizirali. U produžecima nam je malo nedostajalo snage, možda nam je nedostajao šut izvana, a i protivnički vratar je izvrsno branio. Pešić je sjajno branio. Mogu od srca zahvaliti našim igračima na svemu. Ovo je sastavni dio igre, kao i promašaji. Horvat je imao sjajnu utakmicu. Oni su bili nevjerojatni večeras, ali nismo uspjeli pobijediti”, rekao je izbornik Babić.

Babić je naglasio i da će biti teško u kratkom roku oporaviti igrače za utakmicu protiv Slovenije: “Imali smo priliku za pobjedu, ali nismo je iskoristili. To je sport. Već sutra nas čeka nova utakmica protiv Slovenije za treće mjesto. Bit će ih teško resetirati i vratiti na početak da pobijedimo utakmicu protiv Slovenije što bi bio fantastičan rezultat. Nismo u prednosti velikoj nad Slovenijom zbog rasporeda, ali očekujem da damo zadnji atom snage i da pokušamo osvojiti medalju.”

Utakmica je imala zaista neobičan tijek s puno preokreta što je naglasio i Tin Kontrec: “Bila je ovo luda utakmica, puna preokreta. Na kraju taj penal koji nam je mogao donijeti finale, međutim Zlatku ne treba ništa zamjeriti. Odigrao je fenomenalnu utakmicu kao i cijelo prvenstvo. Na kraju je nedostajala i neka doza sreće. Oni su ušli u produžetke s malo većom dozom samopouzdanja i psihološke prednosti i eto na kraju slavili. Želim svakako čestitati svojoj ekipi i na ovoj utakmici i na cijelom turniru. Sutra moramo skupiti snage i uzeti broncu.”

Već sutra od 20:45 Hrvatsku čeka susret za brončanu medalju protiv dobro im poznate Slovenije. “Upoznati smo sa svime vezano uz Sloveniju. Znamo ih dosta, a toliko i oni znaju nas. Njihov izbornik je dosta naših igrača trenirao i ne sumnjam da će biti spremni, ali isto tako i mi. Trebamo se prvenstveno odmoriti, emotivno se napuniti koliko možemo i to je isto utakmica koja nosi medalju, a to nije mala stvar”, zaključio je Kontrec.