Nexe upisao poraz kod Meškov Bresta

37
Photo:SEHA-Gazprom league

Našički Nexe u sklopu 16. kola SEHA-Gazprom lige otputovao je u bjeloruski Brest gdje je snage odmjerio s rukometašima Meškova. Domaćinima je trebala pobjeda kako bi ostali u igri za Final Four, dok je Nexe htio nastaviti pobjednički niz nakon što su u prošlom susretu kod kuće minimalno slavili nad Gorenjem Velenjem.

Igrači Meškova znali su važnost pobjede nad Nexeom te se to vidjelo i u samom otvaranju utakmice. naime, nakon šest minuta bjeloruski prvak imao je +3 (4:1). Nexe je bez gola bio četiri minute,a post od pogodaka prekida Ivan Sršen koji zabija za 4:2. Domaćin je samo nekoliko minuta kasnije vodstvo povećao i na +4 (7:3), ali je Nexe krenuo u lov na protivnika i ponovno spustio zaostatak na dva gola. Igrači Nexea dobro su igrali obranu, borili se i držali u tempo Bjelorusa, no stigao je pad koncentracije i rukometaši Meškova sa svakim napadom pronalazili su rupu u našičkoj obrani. Nakon pogotka Vedrana Zrnića u 21. minuti za 12:10, Meškov je napravio seriju 4-0 i pobjegao na +6 (16:10). Nakon pet minuta bez gola protivničku mrežu trese Albin Eter, a do odlaska na odmor Nexe je zaostatak smanjio na 12:19.

U istom ritmu nastavilo se i u drugom dijelu. Igralo gol za gol pa je tako nakon deset minuta igre u nastavku bilo 25:18 za Bjeloruse nakon što siguran biva Dzianis Rutenka. Odnosi se na terenu nisu promijenili. U posljednjih deset minuta utakmice Meškov je ušao s deset pogodaka prednosti. Sa sigurnom pobjedom u rukama utakmicu je mirno priveo kraju, a Nexe se iz Bjelorusije vraća sa šestom pozicijom na tablici i devetim porazom u sezoni. Po posljednjem sučevu zvižduku an semaforu je bilo 37:29.

Kod Meškov Bresta najbolji je bio Rastko Stojković sa sedam pogodaka, jedan manje dodao je Dainis Kristopans, dok je Ivan Pešić na golu sakupio pet obrana. U redovima Nexea istaknuli su se Ivan Sršen i David Špiler s pet odnosno četiri zgoditia, dok je vratar Perica Lelić zaustavio sedam lopti.

SEHA-Gazprom liga, 16. kolo:

MEŠKOV BREST – NEXE 37:29 (19:12)

Meškov Brest: Pešić 5 obrana, Čarapenka, Mijatović 6 obrana + 1 gol; Rutenka 5, Jaščanka, Babičev 1, Kulak 5, Kristopans 6, Juinok 3, Stojković 7, Šumak 1, Prodanović, Razgor 3, Ostrouško 4, Kuran, Šilović 1

Nexe: Lelić 7 obrana, Vešligaj 3 obrane, Gadža 2, Eter 3, Zrnić 3, Mrđenović 2, Barišić-Jaman 3, Manci Mičević 1, Sršen 5, Lorger, Sakić 2, Halilković 1, Vegar, Nenadić, Špiler 4, Herceg 3

 

Prethodni članakRocasa Gran Canaria protivnik Lokosicama u četvrtfinalu
Sljedeći članakZagreb upisao pobjedu protiv Celja u Zlatorog areni i došao korak bliže Final4