Petrušić: ”Nama u Sesvetama je uvijek cilj pružiti što bolji otpor”

121

Ekipa Sesveta godinama stoji pri vrhu tablice Prve lige za žene i bori se u hrvatskom rukometu. U 15. kolu dočekuje vodeću Podravku Vegetu i sigurno je kako će pokušati pružiti dobar otpor. Sesvete-Agropretinku čine brojne mlade igračice željne dobre igre, a jedna od njih je i Valentina Petrušić koja je u ovom klubu od svojih rukometnih početaka.

Kada si počela trenirati rukomet i zašto si izabrala baš rukomet?
– S rukometom sam počela u drugom razredu osnovne škole. Rukomet nam je u obitelji, naime, moj tata je trenirao rukomet i taman je u to vrijeme bilo Prvenstvo i postala sam zaluđena rukometom. nagovarala sam roditelje da me upišu na rukomet i tako je krenulo s mini rukometom.

Možemo reći da si na neki način dijete Sesveta. 2010. u Čakovcu na završnici za mlađe kadetkinje proglašena si za najbolju vanjsku igračicu, ali si te sezone upisala i prve minute u Prvoj ligi. Koliko ti se kao mlađoj igračici bilo teško naviknuti na ritam Prve lige?
– Moj prvi klub su Sesvete, tu sam od početka. U Prvu ligu sam postepeno ulazila tako da nije bilo toliko teško. Dobro je što uvijek nekako imam istu ekipu. Mijenjaju se određene pojedinke, ali s dosta suigračica igram rukomet odmalena. Znam se dugo, a nismo ni toliko puno trenera promijenili. Za sada sve ide dobro.

Sesvete su uvijek pri vrhu tablice u 1. HRL za žene. Trenutno ste na četvrtoj poziciji iako s Kokom dijelite isti broj bodova (20). Koji su ciljevi kluba za ovu sezonu i što očekujete u drugoj polusezoni?
– Uvijek težimo tom nekom vrhu, ali mislim da bi svi bili zadovoljni kada bi sezonu zaključili na istom mjestu na kojem se trenutno nalazimo. Za vikend nas čeka utakmica protiv vodeće Podravke koja je uvijek na vrhu i očekujemo dobru igru. Nama je cilj uvijek pružiti što bolji otpor.

Nakon što ste u osmini finala Kupa Hrvatske bez problema svladali Osijek, u četvrtfinalu vas čeka Zamet, ekipa koja vam je uz bok u Ligi. Je li cilj i stići do završnice Kupa te koliko će to biti teško?
– Ako ćemo se osvrnuti na utakmicu koju smo odigrale u Rijeci mogu reći da će nam biti teško. Ali, sad smo mnogo uigranije nego na početku sezone i mislim da bi mogle odigrati dobru utakmicu protiv Zameta tako da je sve moguće. Naravno da uvijek želiš ići po pobjedu.

Ove sezone najbolja si strijelkinja u svom klubu. Zna li ti to biti pritisak na utakmicama?
– Pa nije toliko. moram priznati da to nisam ni doživjela tako. Pojedinac nije bitan u ekipnom sportu. Ekipu čini više dobrih pojedinaca tako da što nas je više raspoloženih u napadu, to bolje.

Bila si i članica mlađedobnih reprezentacija Hrvatske. Imaš li neka najdraža sjećanja iz tog razdoblja?
– Uvijek je bilo zanimljivo na okupljanjima i naravno da je bilo jedno posebno iskustvo biti u reprezentaciji tj. svako okupljanje je bilo novo iskustvo. Nažalost nisam išla na niti jedno Prvenstvo jer sam se ozlijedila.

Koji su tvoji rukometni planovi za budućnost? Planiraš li se možda okušati negdje u inozemstvu?
– Trenutno ne znam. Težim naravno nečem boljem i višem. Možda ne sad i možda ne sljedeće godine, ali voljela bih se okušati negdje vani, a pogotovo u Ligi prvaka. Ako sve bude u redu i ne bude ozljeda ne budem se tako skoro ostavila rukometa.

Rukometni uzor: Ivano Balić
Najdraži klub: Larvik
Utakmica za pamćenje: Kad sam se ozlijedila na državnom Prvenstvu u Umagu.
Prije utakmice uvijek… nemam ništa posebno. Pripremam se za utakmicu.
Pjesma koju slušam za “nabrijavanje”… Što god bude na radiju, samo pojačam.
U slobodno vrijeme najviše volim… provoditi vrijeme u prirodi. Sljeme je zakon
Kad ne igram i treniram rukomet bavim se… studiram predškolski odgoj. u Slobodno vrijeme volim sve vezano uz sport, rekreaciju i prirodu.

Prethodni članakLidl Hrvatska novi sponzor Hrvatskog rukometnog saveza
Sljedeći članakZagrebaši upisali poraz od Pick Szegeda