Osijek i Split remizirali, Zamet bolji od Sesveta

45

REZULTATI, 17. kolo

Lokomotiva – Arena 42:10 (25:5)

Rukometašice Lokomotive Zagreb u 17. su kolu 1. HRL za žene ugostile rukometašice Arene iz Pule. Kao izrazite favoritkinje od prve su minute preuzele kontrolu nad rezultatom pa je tako Arena u 17 minuta igre uspjela postići samo jedan pogodak, dok su ih domaće rukometašice u istom periodu upisale 13. Do poluvremena je na semaforu bilo 25:5. Nastavak ne donosi nikakve promjene. Lokomotiva preko Kajfeš serijom 4:0 povećava svoju prednost, a nakon nje Prkačin daje pet golova, koliko je Arena dala u cijelom drugom poluvremenu. Utakmica završava s velikom prednošću Lokosica, čak +32, što je najveća gol-razlika koju je Lokomotiva ostvarila tijekom sezone. Također, ovo je i najteži poraz rukometašica Arene, koja je u Zagreb došla bez svoje najbolje ovosezonske strijelkinje, Katje Mikolić. Najefikasnija u redovima Arene bila je Iva Mikolić s četiri pogotka, dok su se kod Lokomotive istaknule Jelena Blažek i Dora Kalaus s po sedam pogodaka te Tea Pijević sa 17 obrana.

Sesvete Agroproteinka – Zamet 27:30 (14:15)

Borba za 4. mjesto tablice odigrala se danas u Sesvetama i pripala gošćama iz Rijeke. Zamet otvara utakmicu s 2:0, ali već do 7. minute Sesvete ih sustižu i rezultat je 2:2. U sljedećih 6 minuta Zamet se odvaja na značajniju prednost (8:4). Međutim, niz tehničkih pogrešaka omogućava domaćim rukometašicama lagane golove iz kontre i u 17. je minuti rezultat opet izjednačen. Nakon toga se i po treći puta u prvom poluvremenu Zamet odvaja na +3, ali Sesvete opet vraćaju istom mjerom. Na poluvrijeme se otišlo s minimalnom prednošću Zameta. U drugom poluvremenu Zamet se opet odvaja na +4, ali Sesvete ih ponovo sustižu i u 41. minuti rezultat je 20:21. Serija 6:0 Zameta donosi im maksimalnu prednost na utakmici, 27:20, a nakon toga i 29:22. Vlajsović tada za Sesvete radi seriju 4:0 , ali za više od toga nije bilo vremena. Utakmica završava rezultatom 27:30 u korist Zameta. Najefikasnije igračice bile su Valentina Petrušić, koja je postigla sedam golova za Sesvete i Kristina Plahinek, s devet golova za Zamet. Vratarice domaće ekipe, Lucija i Gabrijela Bešen skupile su zajedno devet obrana (2 + 7), a Jelena Piršl je 12 puta sačuvala gol Zameta.

Koka – Bjelovar 27:16 (12:7)

Nakon što su u srijedu izgubile u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, rukometašice Koke iz Varaždina uvjerljivo su svladale Bjelovarke. Prvih 10 minuta utakmice igralo se izjednačeno, a onda se se Koka 3:0 serijom odvaja na 6:3. Bjelovar se preko Tvorić vraća i u 20 minuti rezultat je 6:5. Nekoliko tehničkih pogrešaka gošći i dobre obrane Golubić u posljednjih 10 minuta prvog poluvremena osiguravaju Koki da odu na predah s 5 pogodaka prednosti (12:7). Rukometašice gostujuće ekipe održavaju do sredine nastavka rezultatsku razliku iz prvog poluvremena, ali nakon toga se, u samo dvije minute, Varaždinke serijom 4:0 odvajaju na nedostižnu prednost. Do kraja utakmice Koka je dodatno povećala svoju prednost i utakmica je završena rezultatom 27:16.
Najviše je golova za Koku postigla Ivana Dragišić (7), a za Bjelovar Kristina Smiljčić (5)
Janja Golubić je obranila 14, a Matea Maras (Bjelovar) 10 lopti.

Osijek – Split 2010 30:30 (14:15)

Slavonsko-dalmatinski rukometni dvoboj 1. HRL za žene odvio se u Osijeku i završio podjelom bodova. Ekipe su u utakmicu ušle izjednačeno, a prvi se rezultatski odvaja Osijek na +3 (6:3 u 13. minuti). Rukometašice Splita 2010 uzvraćaju serijom 4:0, a nakon toga se opet bude domaće rukometašice i serijom 3:0 postavljaju rezultat na 10:8 u 20. minuti utakmice. Do kraja poluvremena gošće su uspjele rezultat preokrenuti i s minimalnih +1 za njih se otišlo u svlačionicu. Prva polovina drugog poluvremena pripada gošćama koje u dva navrata imaju i +4. Do 50. minute domaće igračice dolaze na gol zaostatka, a u 54. i do izjednačenja. Posljednjih se pet minuta igralo gol za gol i utakmica završava rezultatski izjednačeno. U redovima Osijeka istaknule su se Ivona Guskić s devet i Ivana Zirn sa sedam pogodaka, a kod gostiju Renata Kežić sa sedam i Nina Cvitanović sa šest golova.

Umag – Zrinski 33:27 (14:14)

Na sredini tablice 1. HRL za žene zguralo se šest8 klubova unutar četiri boda. Prve među njima su rukometašice Umaga, koje su novom pobjedom zadržale šestu poziciju. Prvih 20 minuta utakmice pripalo je gošćama iz Čakovca, koje su u 18. minuti imale 3 gola prednosti. Domaće igračice iz Umaga do 23. minute sustižu igračice Zrinskog i do poluvremena ekipe naizmjence postižu po pogodak, pa se i u svlačionicu otišlo s izjednačenim rezultatom. U drugom se poluvremenu Umag počinje odvajati pa u 37. minuti ima +4 (20:16). Zrinski ih pokušava dostići, ali na bliže od –2 nisu uspjele. Najveća prednost domaćina iznosila je +7, a utakmica je završena rezultatom 33:27. Po šest pogodaka za Umag postigle su Tena Japundža, Ana Jajčević i Kornelija Gašić, dok je za Zrinski Kristina Elez bila precizna deset puta.

Prethodni članakGorica u derbiju slavila protiv Poreča i skočila na četvrto mjesto, Zamet iznenadio Spačvu
Sljedeći članakDugo Selo pobjedom protiv Trešnjevke kompletiralo 17. kolo 1. HRL za žene