U dramatičnoj završnici Zagreb minimalno poražen od Veszprema u prvoj utakmici osmine finala

55

Nakon velike borbe u Areni Zagreb rukometaši Zagreba nisu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka uspjeli pobijediti moćni Veszprem. Iako su veći dio susreta gubili, početkom drugog poluvremena Zagrebaši su izjednačili, a zatim utakmicu odveli u neizvjesnu završnicu. Na samom kraju susreta Tin Kontrec nije uspio postići pogodak iz teške situacije te Veszprem na uzvrat nosi pogodak prednosti (22:23).

Obje momčadi počele su s vrlo jakom igrom u obrani pa su u početku pogoci teže padali. U sedmoj minuti još je uvijek bilo 1:1, ali onda se Veszprem s dva uzastopna pogotka odvojio na 3:1. Zagreb se teško snalazio u napadu s agresivnom obranom Veszprema pa je Silvio Ivandija već u 12. minuti pri rezultatu 5:2 za Veszprem osjetio potrebu za minutom odmora.

U početku njegovi rukometaši nisu dobro odreagirali jer niti nakon time-outa nisu uspjeli postići pogodak i Vezsprem se odvojio na +4. No, malo po malo Zagrebaši su ponovo lovili priključak. Osam minuta prije kraja Domagoj Pavlović smanjuje na 8:6. Zagrebu su najviše problema stvarali Andreas Nilsson s crte i Dragan Gajić s krila.

Prve minute nakon ozljede koljena upisao je i Luka Šebetić koji se u prvom poluvremenu upisao u strijelce. Do kraja poluvremena nisu još dodatno uspjeli smanjiti zaostatak iako su imali šanse. U posljednjim sekundama Tin Kontrec izborio se sedmerac, no Zlatku Horvatu udarac s linije sedam metara brani Mirko Alilović pa je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 12:10 u korist gostujuće momčadi.

Zagreb nastavak otvara pogotkom Dobrivoja Markovića i dolazi na korak do željenog izjednačenja. Želja se ostvarila nakon pet minuta igre u nastavku kada s dva pogotka Darka Cingesara i Igora Vorija Zagrebaši poravnavaju na 13:13. U 38. su mogli doći i do prvog vodstva, ali Alilović brani zicer Voriju.

Veszprem je to brzo iskoristio i ponovo poveo s tri razlike. Odličan je vratima Zagreba bio Ivan Stevanović koji je obranio dva sedmerca, ali onaj drugi Momira Ilića odbio je u ruke Cristianu Ugaldeu koji je zabio za 17:14 što je bio treći uzastopni pogodak gostiju.

Seriju Veszprema nakon devet minuta prekinuo je Stipe Mandalinić svojim trećim pogotkom, ubrzo nakon njega Pavlović smanjuje na 18:16. Međutim, Zagreb više od toga nije mogao. Veszprem se deset minuta prije kraja dvama pogocima Gašpera Marguča odvojio na 21:16.

Iako su gubili s pet pogodaka rukometaši Zagreba nisu se predali. Malo po malo sustizali su rezultat i 30 sekundi prije kraja nakon dva uzastopna pogotka Vorija stigli na samo pogodak zaostatka (23:22). Zadnji napad pripao je Veszpremu. Međutim, izgubili su loptu. Kontrec je otrčao u kontru, ali iz teške pozicije nije uspio postići pogodak i pobjeda je otišla na stranu Vezsprema.

Najbolji strijelci Zagreba u ovom susretu bili su Pavlović i Josip Valčić s po četiri pogotka. Stevanović je obranio ukupno tri sedmerca. Kod Veszprema su se također s po četiri pogotka istaknuli Marguč i Renato Sulić, a Alilović je obranio 10 udaraca.

Uzvratna utakmica osmine finala igra se za tjedan dana, točnije 1. travnja u Veszpremu s početkom u 17:30.

VELUX EHF Liga prvaka, osmina finala (1. utakmica):

RK PPD Zagreb – Telekom Veszprem 22:23 (10:12)

RK PPD Zagreb: Stevanović (4+3) , Skok; Kontrec, Vori 3, Cingesar 1, Šebetić 2, Marković 2, Horvat 1, Šušnja, J. Valčić 4, Jotić 1, T. Valčić, Mandalinić 3, Miklavčić 1, Markoski, Pavlović 4.

Trener: Silvio Ivandija

Telekom Veszprem: Mikler, Alilović (9+1); Gulyas, Ivancsik, Schuch, Ilić 2, Palmarsson 1, Gajić 3, Nillson 3, Nagy 1, Ugalde 3, Marguč 4, Rodriguez, Terzić, Sulić 4, Lekai 2.

Trener: Xavi Sabate

Prethodni članakEHF EURO 2018 predstavljen u Međimurskoj županiji
Sljedeći članakGorica u derbiju slavila protiv Poreča i skočila na četvrto mjesto, Zamet iznenadio Spačvu