Lokomotiva u finalu Challenge Cupa

51

Rukometašice Lokomotive nakon minimalne pobjede u prvom polufinalnom susretu u drugoj utakmici pokazale su mnogo ozbiljniju i čvršću igru te su stigle do prvog europskog finala nakon davne 1998. Ekipa Virto/Quintusa cijeli susret lovila je zaostatak i s Challenge Cupom se oprašta u Zagrebu. Protivnice u finalu Challenge Cupu bit će vrlo vjerojatno Šveđanke iz H 65 Höörs HK koje su u prvom polufinalnom susretu slavile nad Sokol Porubom iz Češke 28:16 te si tako otvorile vrata finalu.

Utakmicu je s dva uzastopna gola otvorila Larissa Kalaus, a do prvog gola Nizozemke stižu tek u četvrtoj minuti preko Britt Van Steekelenburg. Lokomotiva je odlično ušla u samu utakmicu s čvrstom obranom i eksplozivno u napadu. Nizozemke nisu imale rješenja za takvu Lokomotivu pa su zagrebačke Lokosice nakon 15. minute igre imale velikih +7 (9:2) zahvaljujući raspoloženoj Jeleni Blažek na lijevom krilu. Pokušao je trener Alex Curescu s promjenom obrane zaprijetiti Lokomotivi što se pokazalo dobrim. Lokomotiva je griješila, a Virto/Quintus je to kažnjavao golovima. Uslijedila je njihova serija 4-0 za 5:9. Vratila se koncentracija kod zagrebačkih rukometašice, razbranila se i Tea Pijević na golu te sjajnim proigravanjem Stele Posavec ponovno otišle na +6 u 23. minuti. Do kraja prvog poluvremena gošće, koje su danas imale ulogu domaćina, uspjele su smanjiti zaostatak na 8:12.

Ekspresno otvaranje drugog poluvremena imale su Lokosice koje su u zabile četiri brza pogotka za 16:8. Nova minuta odmora za Nizozemke i napokon stižu do prvog gola u nastavku u 49. minuti golom Dorien Van Wissen. Virto/Quintus je pritiskao, pokušavao smanjiti zaostatak, ali Lokomotiva je unatoč malim tehničkim greškama držala stečeno vodstvo. U posljednjih deset minuta Lokosice ulazi s +8, a na kraju upisano je slavlje 27:16  vrijedno finala europskog natjecanja.

Raspoložena je i danas bila Larissa Kalaus sa sedam pogodaka, najefikansija bila je Stela Posavec s njih devet, a Tea Pijević na golu upisala je 16 obrana. Kod Nizozemki istaknule su se Cynthia Grift i Daisy Hege svaka s po četiri pogotka, dok je vratarski tandem De Vos-De Polder sakupio devet obrana.

Challenge Cup, polufinale:

Virto/Quintus – Lokomotiva 16:27 (8:12)

Virto/Quintus: De Vos 3 obrane, De Polder 6 obrana, Hemmes, Grift 4, Van Steekelenburg 1, Hage 4, Van Duijvenbode, Zwinkels, Warmerdam, De Bakker 1, Strik 3, Van Wissen 2, Van Der Linden 1, Nooitmeer, Louwerens

Lokomotiva: Razum, Pijević 16 obrana; Boras, Kajfeš 2, Blažek 4, Šenvald 3, Posavec S. 9, Kragić, Lukić, Kalaus L. 7, Kalaus D., Jurlin, Zagorščak, Glavan 2, Prkačin