Hrvatska nadigrala Katar i osigurala polufinale u Bugojnu

28
Foto: sportsport.ba

Hrvatski kadeti u drugoj utakmici skupine B na Međunarodnom turniru u Bugojnu nadigrali su Katar te su tako osigurali nastup u polufinalnu turnira.

Izabranici Luke Panze od prve su minute krenuli jako i zapravo pobjeda nije bila upitna ni prije početka same utakmice. Otvorilo se s 3:0 i tu su prednost hrvatski kadeti povećavali iz minute u minutu da bi na odmor otišli s velikih +13. U nastavku se nastavila dobra igra Hrvatske protiv koje slabi Katar nije mogao ništa. Na kraju je Hrvatska slavila 35:12 i s dobrim učinkom čeka drugu utakmicu dana (u 19:15 sati) u kojoj će snage odmjeriti sa Švicarskom. Pobjednik susreta osigurava prvo mjesto skupine te će se u polufinalnu susresti s drugoplasiranom momčadi skupine A. U skupini A nalaze se Slovenija, Poljska, Bosna i Hercegovina i Makedonija.

U listu strijelaca kod Hrvatske upisali su se gotovo svi igrači, a zgoditak je postigao i vratar Ivan Panjan. Najbolji su bili Tin Lučin, Davor Vujičević i Patrik Mrljak svaki s po pet pogodaka, četiri je dodao Marino Vulić, a po tri su imali Tomislav Špruk i Filip Jurišić.

Međunarodni turnir ”Rukomet je moja budućnost”, 2. kolo:

HRVATSKA – KATAR 35:12 (17:4)

Hrvatska: Panjan 1 gol, Gošić, Vekić I., Špruk 3, Vujičević 5, Mrljak 5, Vulić 4, Grahovac 2, Papić 1, Jaganjac 1, Vusić 1, Jurišić 3, Lučin 5, Bahtijarević 2, Vekić J. 2, Curiš

Katar: Bashir 2, Abdullah 3, Massaoud, Talal 3, Nasser, Mohammed A., 1, Mubarak, Mohammed H. 1, Johar, Yousuf, Maher, Jabr, Bader, Saif, Mohammed N. 2

Prethodni članakZamet uvjerljiv protiv Dalmatinke
Sljedeći članakNexe s +23 otvorio nastup u Ligi za prvaka