Hrvatska poražena od Poljske, za treće mjesto u Bugojnu protiv Austrije

49

Nakon tri sigurna slavlja u skupini B pred momcima Luke Panze bio je polufinalni susret protiv Poljske. Nakon nešto lošijeg prvog poluvremena, hrvatski kadeti pojačali su tempo u drugom dijelu utakmice stigli do minimalnog zaostatka, ali sreće za okretanje utakmice u svoju korist nije bilo. Tako će Hrvatska u Bugojnu igrati za brončanu medalju.

Nervozan start kod obje momčadi, ali Hrvatska preko Patrika Mrljka odlazi +2 (3:1). Nesmotrene greške u napadu Poljska je kaznila za poravnanje u osmoj minuti za 3:3. Josip Vekić pronalazi put za 4:3, Ivan Panjan zatvara vrata i Vekić se ponovno diže i vraća Hrvatskoj +2 (5:3). Vratili su se protivnici, iskoristili crnu rupu naših kadeta i stigli u 11. minuti do prvog vodstva (7:6). Pobjegli su i na +2, ali je pogotkom s linije sedam metara Halil Jaganjac to vratio na 8:9. Hrvatska u sljedećim minutama nikako nije mogla sastaviti napad, Poljska je na +3 stigla u 20. minuti i to je bio pokazatelj za hrvatsku klupu da pozove minutu odmora. Obrana 6-0 funkcionirala je dobro, ali nije ju pratio napad. Žurbe u napadu koštale su Hrvatsku približavanja Poljacima koji su u 27. minuti i dalje imali +3 (15:12). Prvo poluvrijeme Poljska je zaključila serijom 4-0 i ostavila Hrvatsku na minus šest (12:18).

Puno koncentriranije su hrvatski kadeti otvorili drugo poluvrijeme. S četiri brza pogotka smanjili su zaostatak na minus tri (16:19), a na dodatnih 19:21 smanjio je Danijel Papić. Učvrsnula je i 6-0 obrana koja je pomagala Ivanu Vekiću na golu. Hrvatska je držala priključak i u posljednjih sedam minuta ušla s golom zaostatka (22:23). Igralo se gol za gol gotovo do samog kraja, a onda Poljska zabija za konačnih 27:25.

Najefikasniji ponovno je bio HalilmJaganjac s devet pogodaka, a četiri je zabio Patrik Mrljak.

Hrvatska će za treće mjesto igrati protiv Austrije koja je u prvom polufinalnom susretu poražena od Slovenije 27:29. Utakmica za broncu na rasporedu je u 14:30 sati.

Međunarodni turnir ”Rukomet je moja budućnost”, polufinale:

HRVATSKA – POLJSKA 25:27 (12:18)

Hrvatska: Panjan, Gošić, Vekić I., Špruk 3, Vujičević, Mrljak 4, Vulić 2, Grahovac, Papić 3, Jaganjac 9, Vusić, Jurišić, Lučin 2, Bahtijarević, Vekić J., Curiš 2

Poljska: Foterek, Bartosik, Gadek 1, Wolowiec 8, Bulski 1, Pawelec, Klimkow, Jakub, Adamczyk 1, Chelminski, Przybylak, Goziewicz 4, Rydz, Jarosiewicz 4, Mauer 5, Bondzior, Rybski 3

Prethodni članakVaraždin lako do pobjede nad Rudarom
Sljedeći članakSretan Uksrs