Hrvatski kadeti brončani u Bugojnu

131

Na petom izdanju Međunarodnog turnira “Rukomet je moja budućnost” hrvatski kadeti osvojili su treće mjesto. Izabranici Luke Panze dobro su krenuli u susret te pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu.

Koncentrirano i s voljom Hrvatska je ušla u susret te je nametnula svoj tempo igre. Naši kadeti bili su u vodstvu od samog starta, a najviše što se Austrije približila bilo je u desetoj minuti kada je smanjila na 6:8. Filip Curiš odvodi Hrvatsku na +3, obrana je bila dobra, dok se u napadu lako stizalo do golova i svoju prednost izabranici Luke Panze držali su sve do 22. minute. Tada su Austrijanci pali, nisu mogli pratiti, a Hrvatska je svaku grešku kažnjavala pogodcima ponajprije s krilne pozicije. Lopta je lako stizala do desnog krila, Marino Vulić siguran, a pridružio mu se i Curiš. Uz par golova i Tina Lučina te Halila Jaganjca Hrvatska je do odlaska na odmor prednost povećala na +10.

Nastavili su kadeti u istom ritmu i u drugom dijelu. Serija 6-2 u sedam minuta igre uz dobrog Ivana Vekića na golu natjerala je Austriju na novi time-out. Borila se Austrije, nije mogla pronaći rješenje za hrvatsku obranu, naime, hrvatsku mrežu trese nakon osam minuta bez pogotka (18:33). Hrvati su utakmicu mirno privodili kraju, a u posljednjih deset minuta ušli su +12. Brončanu medalju zaslužili su slavljem 42:31.

Najefikasniji bili su Marino Vulić s osam golova, Halil Jaganjac i Daniel Vusić sa šest te Vito Bahtijarević i Filip Curiš s četiri postignuta pogotka.

 

Međunarodni turnir ”Rukomet je moja budućnost”, 3. mjesto:

HRVATSKA – AUSTRIJA 42:31 (25:15)

Hrvatska: Panjan, Gošić, Vekić I., Špruk 1, Vujičević 2, Mrljak 1, Vulić 8, Grahovac 3, Papić 3, Jaganjac 6, Vusić 6, Jurišić 1, Lučin 3, Bahtijarević 4, Curiš 4

Austrija: Nikolić, Plank, Dambock 1, Gangel 1, Haunold 2, Huteček 5, Klettenhofer 2, Kral 5, Mohr 4, Nicolussi 3, Moretto, Nigg, Posset, Stevanović 2, Stumer 2, Vučković 3, Wolffhardt

Izbornik Luka Panza prije odlaska na turnir zajedno sa stožerom imao je jedan cilj i zadovoljan je zaključio: ”Što se tiče nastupa na turniru, ako ćemo gledati rezultatski, imali smo samo jedno loše poluvrijeme u polufinalu protiv Poljske. Mi smo u Bugojnu stigli s ciljem da isprobamo igrače koji do sad nisu igrali ili su manje igrali u reprezentaciji i da uigramo novu obranu. Imamo pet debitanata. Mislim da smo odradili korektno cijeli turnir, ali rezultatski uvijek trebamo i moramo težiti višem. Definitivno su se neki pojedinci nametnuli u Bugojnu i mislim da imamo jednu zadovoljavajuću širinu pred pripreme za Svjetsko prvenstvo. Treba reći da i u odnosu na Europsko prvenstvo nedostaje nam deset igrača. U Bugojnu nisu išli dvojica vratara Mateo Radočaj i Ivan Ereš, lijevo krilo Leon Strbad, desna krila Darijo Raguž i Filip Turčić, pivot Adrian Miličević, lijevi vanjski Josip Šarac, kapetan Ivan Koncul, Ivan Martinović i Anthony Jurman.”

Prethodni članakSretan Uksrs
Sljedeći članakLokomotiva prvu utakmicu finala Challenge Cupa igra kod kuće