Podravka Vegeta 22. put osvojila Kup Hrvatske

228

U reprizi finala Kupa iz 2008. godine Podravka je ponovo svladala Trešnjevku s 24:13 (8:8) i osvojila svoj 22. Kup Hrvatske u njegovom 26. izdanju. Do pobjede su došle teže od očekivanog jer im je Trešnjevka pružala odličan otpor, poglavito kroz prvo poluvrijeme. Na kraju ipak nisu svih 60 minuta mogle držati takav tempo igre te su popustile, a pobjeda i naslov u Kupu je otišao Trešnjevci.

Prvo poluvrijeme ponudilo je malo pogodaka i tvrdu igru u obrani obiju ekipa. Ono što je također obilježilo prvih 30 minuta bilo je mnoštvo tehničkih pogrešaka s jedne i s druge strane. Podravka je otvorila s 2:0, ali Ana Toth sa svoja dva uzastopna pogotka vraća na 2:2.

Pogoci su jako teško padali i uglavnom se igralo gol za gol. Trešnjevka je do svog prvog vodstva stigla u 15. minuti kod rezultata 3:4 pa je Podravka morala sustizati. Uspjele su serijom od tri pogotka rezultat 5:6 okrenuti na 8:6 ponovo na pogon Toth koja je u prvom poluvremenu zabila četiri pogotka. Pred sam kraj Trešnje su došle do novog izjednačenja i izborile sedmerac sa sirenom koji nije realizirala Andrea Šimara pa se na odmor otišlo sa skromnih 8:8.

U prvih 15 minuta nastavka Trešnjevka je potpuno iščeznula s terena. Podravka je pojačala igru u obrani, ali razigrale su se i u napadu. Trešnjevka u napadu nije imala nikakvo rješenje, a igrale su i sa sedam igrača u napadu što je Podravci omogućilo dva pogotka u prazan gol. Kokice su tako napravile 6-0 seriju i u 44. minuti vodile s 14:8.

Trener Trešnjevke Miran Ognjenović morao je pozvati minutu odmora jer njegova ekipa nikako nije uspijevala pronaći put do gola Podravke. Međutim, niti nakon time-outa njegove igračice nisu uspjele postići gol. No, to su učinile u 47. minuti i to preko Anje Vide Lukšić koja je postigla prvi pogodak za Trešnjevku u nastavku.

Zelene su se u potpunosti raspale u drugom poluvremenu pa je Podravka vrlo lako dolazila do pogodaka i postepeno povećavala svoju razliku. U posljednjih deset minuta trener Podravke Goran Mrđen dao je priliku svim igračicama, ali rezultat nije patio. Kokice su na kraju upisale super uvjerljivu pobjedu i obranile naslov osvajačica Kupa Hrvatske.

Najbolje u redovima Podravke bile su s po četiri pogotka Nikolina Zadravec, Ekaterina Nemaškalo, Selena Milošević i Marijeta Vidak. Toth je za Trešnjevku ostala na četiri pogotka, a Olgica Andrijašević skupila je sedam obrana.

Kup Hrvatske, finale

RK Podravka Vegeta – RK Trešnjevka 24:13 (8:8)

RK Podravka Vegeta: Jukić (1+2), Kapitanović (9+0), Hajduk; Zadravec 4, Dežić, Karlovčan 2, Krsnik 2, Milošević 4, Džono, Nemaškalo 4, I. Mrđen 2, Vidak 4, Pavlović, Gugić, Debelić 2.
Trener: Goran Mrđen

RK Trešnjevka: Andrijašević (7+0), Brkljačić (2+0); Lesac 2, Lukšić 1, Smiljanić 1, Pašalić 1, Šimara 1, Varela 1, Toth 4, Miletić 1, Oremović, Čagalj, Vagner, Penava, Magenreuter, Dičak 1.
Trener: Miran Ognjenović

Prethodni članakDubrava iz Umaga odlazi s broncom
Sljedeći članakLokomotiva osvojila Challenge Cup!