Zagreb nakon sedmeraca osvojio 24. Kup Hrvatske

138

U spektakularnoj utakmici gdje se pobjednik tražio izvođenjem sedmeraca naslov osvajača Kupa po 24. put osvojio je PPD Zagreb. U veoma neizvjesnoj utakmici gdje je Nexe veći dio susreta  imao vodstvo, Zagreb se bolje snašao u izvođenju sedmeraca i obranio naslov u Kupu.

Zahvaljujući odličnoj obrani rukometaši Nexea stavili su Zagreb u poziciju da kroz cijelo prvo poluvrijeme mora loviti rezultat. Prvih 15 minuta igralo se gol za gol, ali Nexe je bio taj koji je imao inicijativu i pogodak prednosti. Baš u toj 15. minuti Nexe nakon pogotka Vedrana Zrnića po prvi put u susretu odlazi na +2 (7:5). Tri minute kasnije Nexe je imao igrača manje, ali to ih nije spriječilo da se s dva uzastopna pogotka Saše Barišić-Jamana odvoje na 9:6. Luka Mrakovčić je s dva brza pogotka anulirao dio Nexeove prednosti, ali Zagrebaši nikako nisu uspjeli doći do izjednačenja. U posljednjoj minuti Našičani su imali šansu otići na odmor s tri pogotka prednosti, ali je njihovu grešku kaznio Mrakovčić koji sa sirenom zabija za 13:12 nakon prvih 30 minuta.

Slična situacija nastavila se u drugom poluvremenu. Zagreb je odmah na početku izjednačio na 13:13, ali u 38. minuti Ivan Sršen donosi Nexeu novo vodstvo od dva pogotka. Minutu kasnije Luka Šebetić poravnava na 16:16, ali čvrsta obrana Nexe i sjajno raspoloženi Sršen i Gregor Lorger Nexeu prvo u 45, pa zatim u 48. minuti donose novih +2 (22:20). Deset minuta prije kraja Nexe se našao u problemima jer su imali dva isključena igrača. Međutim, Zagreb nije iskoristio svoje šanse, odnosno Zlatko Horvat promašio je sedmerac, a zatim i šut s krila. U posljednjih pet minuta Nexe je i dalje imao svoju prednost, ali Zagreb je opasno prijetio. Pojačao je igru u obrani pa su Našičani teško nalazili put do gola. Izjednačenje je za Zagreb stiglo u 59. minuti nakon pogotka Igora Vorija. U posljednjoj minuti Vedran Zrnić realizirao je sedmerac za Nexe, a Vori donio izjednačenje nakon što je šut Dobrivoja Markovića s vanjske pozicije odbio od bloka njemu u ruke. Hrvoje Horvat odmah je pozvao minutu odmora jer je njegova momčad imala šest sekundi da realizira napad. No, šut Barišić-Jamanu brani Matevž Skok pa se pobjednik tražio u izvođenju sedmeraca.

Svi su bili nepogrješivi do treće serije kada su Ivan Stevanović i Lorger obranili Davidu Špileru odnosno Šebetiću. U četvrtoj Stevanović brani i Albinu Eteru. Mrakovčić je precizan za Zagreb i Tomislav Nuić za Nexe, a pobjednika je odlučio Stipe Mandalinić koji nije zaigrao niti minute u susretu, ali je hladnokrvno zabio pobjednički sedmerac.

Najbolji strijelac Zagreba bio je kapetan Zlatko Horvat koji je postigao deset pogodaka. Kod Nexea su se istaknuli Sršen s devet pogodaka i Lorger s 12 obrana od čega dva sedmerca u regularnom dijelu utakmice.
Kup Hrvatske, finale:

RK Nexe – RK PPD Zagreb 27:28 (13:12, 24:24)

RK Nexe: P. Lelić, Lorger (10+2), Vešligaj; F. Lelić. Eter, Zrnić 5, Mrđenović, Barišić-Jaman 4, Manci Mičević, Sršen 9, Nuić 1, Sakić 1, Halilković, Vegar, Špiler 4, Erceg.
Trener: Hrvoje Horvat

RK PPD Zagreb: Stevanović (3+0), Skok (2+0), Jović; Mrakovčić 4, Vujić, Kontrec, Vori 2, Šebetić 2, Marković 2, Horvat 10, Šušnja 1, Valčić J. 2, Valčić T., Mandalinić, Miklavčić, Pavlović 1.
Trener: Slavko Goluža

Rukometaši @rkzagreb_official osvojili svoj 24. Kup Hrvatske. #festivalrukometa #crohandball #kuphrvatske

Objavu dijeli Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)


 

Prethodni članakOdržana 9. sjednica Upravnog odbora
Sljedeći članakResman: ”Bilo bi dobro da osvojimo još neke bodove i budemo sigurne da ostajemo u ligi”