Zagreb pobijedio Spačvu i 26. put osvojio naslov prvaka Hrvatske

64

Liga za prvaka, 10. kolo

RK PPD Zagreb – RK Spačva 33:20 (16:9)

U zadnjem kolu Lige za prvaka rukometaši Zagreba ugostili su Spačvu iz Vinkovaca. Zagrebaši su i uoči ove utakmice osigurali naslov prvaka pa utakmica i nije imala rezultatski pritisak, no Zagreb je svakako pobjedom želio završiti ovu sezonu i pred domaćom publikom podignuti pehar prvaka Hrvatske po 26. put.

U posljednjoj utakmici sezone na klupi nije bilo vratara Ivana Stevanovića, no prije samog početka utakmice dobio je priliku oprostiti se od zagrebačke publike. Pred publiku su izašli i mladi igrači Zagreba koji su na završnicama Prvenstva Hrvatske u svojim kategorijama okiti medaljama.

Spačva je u Zagreb došla sa samo devet igrača i bilo je teško očekivati da mogu parirati zagrebačkim Lavovima. Tako je u konačnici i bilo. Koliko, toliko su se Vinkovčani uspijevali držati rezultatski blizu Zagrebu, ali kako je utakmica odmicala sve su teže pratili njihov ritam.

Na poluvremenu su Vinkovčani zaostajali sedam, ali u drugom je prednost zagrebačke momčadi postala dvoznamenkasta. Rukometaši Kasima Kamenice mirno su priveli utakmicu kraju i mogli započeti proslavu svog 26. naslova prvaka Hrvatske. U strijelce u obje momčadi su se upisali gotovo svi. Kod Zagreba je bez učinka ostao samo Stefan Vujić i vratari Skok i Jović, a kod Spačve Dino Vukušić i vratari Tomislav i Dražen Stojanović.

Među svim strijelcima Zagreba ipak su najviše puta mrežu Spačve pogodili Dobrivoje Marković i David Miklavčić (6), dok je prvo ime Spačve bio Marko Karaula. 

 

Prethodni članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za dječake rođene 2006. i mlađe – 1. dan
Sljedeći članakStudijski program: IZOBRAZBA TRENERA – preddiplomski stručni studij u trajanju od 3 godine