Kapitanović: ”Moramo biti agresivniji u obrani i koncentriraniji u napadu, vjerujem da možemo sustići zaostatak”

26

Hrvatsku žensku seniorsku rukometnu reprezentaciju očekuje uzvratni susret protiv Slovenije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. Utakmica je na rasporedu sutra, 15. lipnja, s početkom u 18 sati u slovenskom Celju.

U prvoj utakmici u Osijeku izabranice Gorana Mrđena poražene su 23:28 (10:15) uz pet pogodaka Kristine Plahinek, četiri Maje Kožnjak i deset obrana Ivane Kapitanović te će u Celju morati loviti zaostatak od pet pogodaka za plasman na svjetsku smotru.

Izbornik Goran Mrđen svjestan je kako reprezentaciju očekuje težak zadatak, ali vjeruje da mogu popraviti igru i pomrsiti račune Slovenkama: ”Zajedno s igračicama smo konstatirali  da smo u prvoj utakmici previše propustili i promašili previše otvorenih šansi. U toj utakmici smo po svemu sudeći trebali biti neporaženi, ali smo sami krivi za sve nepropuštene prilike i greške koje smo napravili. Dobar dio utakmice osjetila se ta neuigranost unutar ekipe, ali to je upravo ono na čemu smo radili kroz ovih pet treninga. Uz to, analizirali smo Sloveniju i očekujem da će nam se ti određeni segmenti igre popraviti u uzvratu. Želja i motiv su i dalje tu. Idemo u Sloveniju pobijediti, a s koliko i kako to ne znamo. Znamo samo da ne odustajemo od plasmana na Svjetsko prvenstvo.”

Ivana Kapitanović istaknula je što reprezentacija mora popraviti u uzvratu ako želi u prosincu nastupati u Njemačkoj: ”U prošloj utakmici nismo pokazali sve što smo uigrali. Ovih par dana smo iskoristili za vježbu i kroz treninge smo pokušali ispraviti greške koje smo radili u prvom susretu. Nadam se mnogo boljoj utakmici u uzvratu. Moramo biti agresivniji u obrani i koncentriraniji u napadu. Nadam se da će rezultat u Celju za nas biti pozitivniji i smatram da nije nemoguće sustići pet golova zaostatka ako ćemo odigrati onako kako smo se dogovorili. Moramo biti hrabrije u ovoj utakmici i pokazati što znamo. Mislim da se još uvijek možemo kvalificirati na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj”

Hrvatske rukometašice reprezentativnu akciju zaključit će prijateljskom utakmicom protiv Srbije, 16. lipnja, u Virovitici u sklopu obilježavanja 60. obljetnice Svjetskog prvenstva za žene kojemu je Virovitica 1957. bila jedan od domaćina.

Prethodni članakPrijem hrvatskih rukometašica kod župana Anušića
Sljedeći članakHrvatska slavila nad Slovenijom, ali bez plasmana na Svjetsko prvenstvo