Hrvatski juniori Prvenstvo otvorili s dvije pobjede

45

Prvog dana Europskog prvenstva, hrvatski juniori su odigrali dvije odlične utakmice te tako potvrdili ulogu favorita za osvajanje medalja. Ukupno su odigrane 24 utakmice, a od toga su hrvatske ekipe na terenu nastupile četiri puta.

Prve su na teren izašle djevojke koje su unatoč porazu, bile zadovoljne s nastupom. ”Prvi set smo odlično otvorile, pale smo u nastavku i to nas je dovelo do raspucavanja. Na kraju, malo više sreće su imale Ruskinje. Nastavljamo dalje s utakmicama”, poručila je reprezentativka Ana Malec nakon utakmice s Rusijom.

Hrvatska – Rusija 1:2 (17:14, 15:15,0:5)

U utakmici protiv Litve, juniorke su poražene u raspucavanju, ali djevojke su optimistične: ”Dosad nas nije pratila sreća, ali ostale su nam još tri utakmice u grupi, dat ćemo sve od sebe i nadamo se pobjedam”, poručila je Patricija Hren.

Hrvatska – Litva 1:2 (22.17, 13:15, 12:14)

Muška ekipa je u prvoj utakmici na Prvenstvu upisala pobjedu. Nakon raspucavanja, bili su bolji od ruske momčadi 2:1 u setovima. ”Dobro smo ušli u utakmicu, glatko dobili prvi set, a onda smo se malo opustili. Protivnik je to iskoristio, ali u raspucavanju smo pokazali tko je bolja ekipa i pobjedili. Očekujemo zlato”, veselo je zaključio igrač David Kocen.

Hrvatska – Rusija 1:2 (15:23, 22:18, 4:7)

Kapetan muške reprezentacije Krešimir Obratov je bio zadovoljan nakon prvog dana natjecanja: ”Obje utakmice smo dobili u raspucavanju, sreća je otišla na našu stranu. Borili smo se, idemo dalje i najvažnije, prvi smo u skupini”.

Hrvatska – Mađarska 2:1 (26:27, 29:27, 8:6)

 

Novi nastupi hrvatskih pjeskaša i pjeskašica očekuju nas drugog dana natjecanja, odnosno sutra 17. lipnja.

 

Kompletne rezultate pogledajte ovdje:

Raspored i rezultati

Posjetite službenu web stranicu Europskog prvenstva:

Beach Handball EURO 2017

Prethodni članakHrvatska slavila protiv Srbije u prijateljskoj utakmici povodom 60. obljetnice Svjetskog prvenstva u Virovitici
Sljedeći članakHrvatski juniori zaustavljeni u četvrtfinalu EURA na pijesku