Službenom ceremonijom otvaranja počeo EURO 2017 u rukometu na pijesku

142

Vrhunski sportski događaj koji se održava pod visokim pokroviteljstvom Grada Zagreba na novoizgrađenim pješčanim terenima ŠRC-a Jarun je počeo. U17 Europsko prvenstvo su otvorili Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba i Ole Jorstad, predsjednik komisije za rukomet na pijesku i član Upravnog odbora Europskog rukometnog saveza.  

Prije svečanosti otvaranja Prvenstva, održana je konferencija za medije. Prvi se obratio Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza koji je pozdravio sve prisutne te izrazio dobrodošlicu na Europsko prvenstvo. “Iznimna nam je čast i zadovoljstvo po drugi puta u povijesti rukometa na pijesku ugostiti Europsko prvenstvo. U ovih narednih 10 dana, na novoizgrađenim pješčanim terenima nastupit će preko 700 sportaša iz 21 države Europe. Također, drago mi je što su pjeskaši na novoizgrađenim terenima dobili mjesto na kojem mogu bezbrižno trenirati.

Silvio Njirić, direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza je naglasio zadovoljstvo dobivanjem domaćinstva po drugi put, a ova pjeskaška europska smotra je uvertira u Europsko rukometno prvenstvo sljedeće godine kojemu je Hrvatska domaćin. “U petak, 23. lipnja, Hrvatski rukometni savez s Europskom rukometnom federacijom organizira izvlačenja parova  za Europsko prvenstvo sljedeće godine te ćemo znati u kojim će se gradovima domaćinima; Zagrebu, Varaždinu, Poreču i Splitu natjecati ekipe”.

Europsko prvenstvo se odigrava pod visokim pokroviteljstvom Grada Zagreba, a za potrebe EURA su rekonstruirani i nanovo izgrađeni pješčani tereni. Gradonačelnik Milan Bandić se zahvalio svim organizatorima te poželio dobrodošlicu i uspjeh svim natjecateljima.Kada netko ima 22 medalje, od toga četiri zlatne, četiri puta europski prvak, i brani peti put titulu, to je hvale vrijedno i za veće zemlje i nacije nego što su Zagreb i Hrvatska. Vidimo se 26. lipnja u Gradskoj upravi gdje ćemo posebno nagraditi naše dečke kada osvoje petu titulu zaredom. Budući da će krenuti pripreme i za šestu titulu, ja ću im stisnuti ruku”, poručio je gradonačelnik.

 

Izvor: bhc.com.hr

Prethodni članakHrvatska slavila nad Slovenijom, ali bez plasmana na Svjetsko prvenstvo
Sljedeći članakHrvatska slavila protiv Srbije u prijateljskoj utakmici povodom 60. obljetnice Svjetskog prvenstva u Virovitici