Rokavec: “Uvijek težimo zlatu, tako ćemo se postaviti i ovaj put”

101

Izbornici Davor Rokavec i Iva Kanjugović te kapetani Ivan Jurić i Kristina Smiljanić sudjelovali su na konferenciji za medije uoči početka Europskog prvenstva u rukometu na pijesku. Gosti su prokomentirali pripremno razdoblje i očekivanja na Prvenstvu.

Momčad Hrvatske pod izborničkom palicom Davora Rokavca je aktualni prvak te će pokušati osvojiti europsku krunu peti put zaredom. „Uvijek težimo zlatu, tako ćemo se postaviti i ovaj put. S pripremama sam zadovoljan iako su bile kraće nego što smo planirali. Zahvalio  bih se dečkima iz drugih klubova koji su nesebično svaki dan dolazili trenirati s nama i bili nam sparing partneri, mislim da smo se na taj način dobro pripremili za Prvenstvo“, izjavio je hrvatski izbornik.

Prema riječima izbornice Ive Kanjugović, uspjeh za žensku ekipu bi bio ulazak u polufinale.

Kapetan reprezentacije Ivan Jurić vjeruje da će Hrvatska ući u glavnu fazu natjecanja s maksimalnim brojem bodova, a o protivnicima u grupnoj fazi natjecanja je rekao: “Otvaramo sa Srbijom koja je jako dobra reprezentacija. Slijedi nam Francuska o kojoj ne znamo gotova ništa, znamo da imaju odlične golmane. U srijedu je Švicarska za koju isto ne znamo sastav. Zadnji dan su Norveška i Ukrajina koje ne treba podcijeniti“.

Kapetanica ženske reprezentacije Kristina Smiljanić je optimistična uoči početka Europskog prvenstva. „Mislim da su aktualne prvakinje Španjolke najveći favorit. U prijateljskim utakmicama forma nam se dizala iz utakmice u utakmicu. Mi ovisimo same o sebi, ako odigramo onako kako smo se dogovorile, toga se držimo i damo sve od sebe, vjerujemo da možemo proći skupinu barem kao druge“, rekla je kapetanica.

Video isječak s konferencije za medije pogledajte ovdje:

Hrvatska muška reprezentacija u skupini je s Francuskom, Norveškom, Srbijom, Švedskom, Švicarskom i Ukrajinom, dok će reprezentativke odmjeriti snage s Grčkom, Italijom, Španjolskom i Švicarskom. Prvu utakmicu, seniori igraju sutra, 20. lipnja u 10 sati protiv Srbije, dok će seniorke otvoriti natjecanje s Italijom s početkom 12 sati.

Prethodni članakPripremni seniorski turnir ususret EURU
Sljedeći članakOdređene jakosne skupine za EHF EURO 2018, ždrijeb u petak 23. lipnja u Lisinskom