Podravka saznala protivnice u kvalifikacijama za Ligu prvakinja

128

Rukometašice Podravke Vegete saznale su protiv koga će se morati boriti za ulazak u grupnu fazu Lige prvakinja u sezoni 2017./2018.

Na ždrijebu koji je održan u sjedištu EHF-a u Beču, kuglice su Podravku smjestile u kvalifikacijsku grupu 1 s Vipers Kristiansandom (NOR), Kastamonu Belediyesi (TUR) i HC Gomelom (BLR).

Kvalifikacije se igraju po principu polufinala i finala, a samo pobjednik skupine izborit će nastup u Ligi prvakinja. Koprivničanke će u polufinalu odmjeriti snage s prvakinjama Turske, ekipom Kastamonu Belediyesi. Drugi polufinalni par su shodno tome viceprvakinje Norveške Vipers Kristiansand i prvakinje Bjelorusije HC Gomel.

Prvi pravo na organizaciju ovog kvalifikacijskog turnira ima norveški Vipers, a utakmice će se igrati 9. i 10. rujna 2017. godine.

U drugoj kvalifikacijskoj skupini nalazi se njemački HC Thüringer, švedski H65 Höörs HK, austrijski Hypo Niederösterreich i španjolska Mecalia Atletico Guardes.

Ždrijeb grupne faze Lige prvakinja održat će se 30. lipnja u Ljubljani, a nakon ždrijeba će biti poznato u kojoj će skupini pobjednici kvalifikacija zaigrati.

Prethodni članakPripreme mlađe kadetske reprezentacije
Sljedeći članakKontrolno okupljanje kadetkinja u Zadru