Hrvatski klubovi saznali protivnike u EHF i Challenge Kupu

67

Danas je održan ždrijeb prvog i drugog pretkola EHF Kupa te drugog i trećeg kola Challenge kupa. Hrvatska u oba europska natjecanja ima svoje predstavnike. Tako će se u drugom pretkolu EHF Kupa natjecati Dubrava i Gorica, a u trećem se uključuje Nexe. U Challenge Kupu se od trećeg kola nastavlja natjecati Lokomotiva koja je ovo natjecanje ove godine i osvojila te će u novoj sezoni krenuti prema obrani naslova.

Ždrijeb prvog pretkola EHF Kupa donio je Dubravi susret protiv litavskog kluba Klaipeda Dragunas dok će Gorica snage odmjeriti s estonskim klubom Pölva Serviti. Baš pobjednika te utakmice čeka Nexe u trećem pretkolu pa je tako već u ranoj fazi moguć susret dvaju hrvatskih klubova. Dubrava i Gorica će svoje susrete prvog pretkola igrati 2. i 3. rujna dok su uzvrati tjedan dana kasnije, 9. ili 10. rujna. Nexe se pak svoje natjecanje u Europi započeti 7. ili 8. listopada, a u uzvrat će igrati 14. ili 15. listopada.

Lokomotiva će u obranu naslova u Challenge Kupu krenuti od trećeg kola gdje čeka pobjednika susreta moldavskog kluba Olimpus-85 SSSH-2 i austrijskog UCH Müllner Bau Stockerau. Lokosice bi svoj prvi susret u nvooj izdanju Challenge Kupa trebale igrati 11. ili 12. studenog, dok je uzvrat predviđen 18. ili 19. studenog.

Prethodni članakJuniori otputovali na Svjetsko prvenstvo u Alžir
Sljedeći članakJuniori otvorili Svjetsko prvenstvo pobjedom protiv Saudijske Arabije