Uzvratni susret juniorki pripao Slovenkama

10

Europsko juniorsko prvenstvo počinje za osam dana, a u sklopu priprema Hrvatska je odigrala dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije. Prvi susret pripao je našim djevojkama, dok je u uzvratu slavlje otišlo na stranu gostujućih rukometašica.

Krenulo je podjednako, ali ipak do prvog vodstva stiže Slovenija koja bježi na +2 (6:4). No, izabranice Ivana Jerkovića brzo su poravnale na 6:6 te se egal držao gotovo cijelo prvo poluvrijeme.Pred kraj ubrzavaju tempo Hrvatice i na odmor odlaze s dva pogotka prednosti.

Dobra igra Hrvatske uz čvrstu obranu nastavila se i u drugom dijelu te je Hrvatska prvenstveno golovima raspoložene Katarine Mrazović pobjegla na +5 (25:20). No , tada je i stalo. Slovenija se probudila i nošena Tjašom Lovšin i Majom Helgel stvorila seriju 5-0 i poravnala na 25:25. Velika borba bila je u posljednjim trenucima, ali nešto spretnije bile su ovoga puta gošće koje su po isteku 60. minute upisale slavlje 27:25.

Najbolja kod Hrvatske bila je Katarina Mrazović sa sedam postignutih pogodaka, dok su po njih četiri imale Tena Japundža i Katja Mikolić. Sloveniju je do slavlja vodila Tjaša Lovšin s deset zgoditaka.

Prijateljska utakmica, juniorke:

HRVATSKA – SLOVENIJA 25:27 (14:12)

Hrvatska: Bešen, Beličev; Japundža 4, Karlovčan 2, Mikolić 4, Kapetanović 1, Kalčić, Lukić 2, Mrđen 1, Ećimović, Dobrić, Adamić 2, Majetić, Kaselj, Žderić, Pavlović 2, Mrazović 7

Slovenija: Arhanić, Ribič 2 gola, Vojnovič; Berzlek 2, Strnad 3, Helbel 5, Vučko, Baruc,  Čopi 2, Fister, Vončina 1, Abina, Lovšin 10, Akalovič 1, Srkinjar 1, Kodele, Udovič

IMG_4338