Mlađi kadeti otputovali na Olimpijski festival europske mladeži

141

Mađarski grad Györ od 23. do 29. srpnja domaćin je 14. Olimpijskom festivalu europske mladeži. Preko 2500 mladih sportaša iz 50 zemalja natjecat će se u deset sportova, a hrvatska delegacija broji 66 sportaša u košarci, atletici, tenisu, judu, plivanju, biciklizmu, gimnastici, kajaku, kanuu te naravno – rukometu. Hrvatsku mlađu kadetsku rukometnu reprezentaciju tako čeka prvo službeno natjecanje, a na EYOF-u u Györu smještena je u skupinu A zajedno s Mađarskom, Njemačkom i Danskom.

Za sam početak trener Boris Nemec rekao je ponešto o pripremama mlađe kadetske reprezentacije za nastup na Olimpijskom festivalu europske mladeži koje su se odvijale u tri faze: ”Mlađi kadeti su krenuli u ciklus priprema na Kampu HRS-a u Zadru 17. lipnja. Tamo ih je bilo pozvano 28, ali smo dodatno priključili dvojicu igrača koji su zaslužili. Imali smo jednu sliku od njih 30 nakon čega smo odradili selekciju za drugu fazu priprema. Druga faza bila je u Sesvetama od 2. do 9. srpnja s njih 18 i tu smo se počeli pripremati za završnu fazu u Đurđevcu sve do 22. srpnja. U sklopu te završne faze smo odradili i pripremni turnir u Mađarskoj na kojem smo snage odmjerili sa Slovenijom i Mađarskom. Protiv Slovenije smo slavili, dok smo protiv Mađarske upisali poraz. Utakmice su nam dobro došle da isprobamo neke varijante koje ćemo igrati na EYOF-u i mislim da smo odradili jedne kvalitetne pripreme, a sve to je uvod u ono što nas čeka sljedeće godine, a to je Europsko prvenstvo.”

”Mlađi kadeti su ušli u jedan sustav prije godinu dana i bivši stožer na čelu s Petrom Metličićem i Vedranom Ćurkom te koordinatorom Ivanom Balićem postavio je dobre temelje. Mi smo nastavili te temelje graditi kroz sustav igre i to je bio dobar početak. Nastavit ćemo raditi i razvijati igru te se nadamo da će rezultat to i pokazati”, nastavio je Nemec priču o generaciji 2000.

Za kraj je Nemec istaknuo izbornika, ali i cijelo vodstvo koje je od preuzimanja reprezentacije marljivo radilo s mladim rukometašima: ”Na ovim pripremama za EYOF, moram naglasiti, da su sudjelovali izbornik Boris Lisica koji je s juniorskom reprezentacijom u Alžiru, kondicijski trener Roko Paleka i fizioterapeut Nikola Kovačić te tehniko Matija Teur. Svi oni su se brinuli o reprezentaciji i radili s igračima i jednako su zaslužni za sve.”

Trener Nikola Čupić uoči početka EYOF-a prokomentirao je protivnike u skupini A i prvo službeno natjecanje za ovu momčad:”Svi protivnici na EYOF-u su teški. To je prvo kvalitetno natjecanje za ovu generaciju. Možemo reći osam najboljih svjetskih momčadi iako su samo europske reprezentacije. Danci su prvi protivnici. Ako gledamo po njihovim školama rukometa, možemo pretpostaviti kako će igrati. Smatram da će ta utakmici odrediti smjer naše igre i rezultata na EYOF-u. S Mađarima smo već igrali, dosta samo ih snimali i možda su jedna od najuigranijih momčadi jer su na okupu već dvije godine. Za kraj imamo Nijemce za koje dobro znamo koliko ulažu u rukomet i sigurni smo da će ići s najjačim sastavom. Nadamo se da ćemo igrati što bolje kako bi imali nešto lakši put u polufinalu. Druga skupina se možda čini nešto lakša, ali sve su to kvalitetne reprezentacije.”

Reprezentacija za Olimpijski festival europske mladeži:

Fran Lučin – RK Zamet – vratar

Stipe Purić – RK PPD Zagreb – vratar

Duje Džaja – RK Dubrava – lijevo krilo

Ante Barbić – RK Senj – lijevo krilo

Matija Starčević – RK Zamet – lijevi vanjski

Ante Ivanković – RK Dubrava – lijevi vanjski

Karpo Sirotić – RK PPD Zagreb – srednji vanjski

Ivan Filipović RK Poreč – srednji vanjski

Patrik Martinović – RK Zamet – desni vanjski

Ivan Lešković – MRK Ivanić – desni vanjski

Marin Sinčić – RK Umag – desno krilo

Fran Mileta – RK Mladi Rudar – desno krilo

Veron Načinović – RK Zamet – kružni napadač

Gianfranco Pribetić – RK Poreč – kružni napadač

Jan Koler – RK Umag – kružni napadač

Stručno vodstvo:

Boris Nemec – trener

Nikola Čupić – trener

Nikola Kovačić – fizioterapeut

Matija Teur – tehniko

 

Skupina A: Hrvatska, Njemačka, Danska, Mađarska

Skupina B: Francuska, Slovenija, Španjolska, Island

Raspored utakmica na EYOF-u:

24. srpnja, 14:10 sati: Hrvatska – Danska

25. srpnja, 14:10 sati. Mađarska – Hrvatska

26. srpnja, 16:10 sati. Hrvatska – Njemačka

28. srpnja: Polufinala i razigravanje za poredak

29. srpnja: Finale, utakmica za treće mjesto i utakmice za plasman


Prethodni članakJuniori nakon velike borbe remizirali s Alžirom
Sljedeći članakJuniori slavljem nad Islandom osigurali prvo mjesto u skupini D