Horvat: ”Rusija je zahtjevna prepreka sa 6-0 obranom, ali očekujem naš pravi pristup utakmici”

105
Photo: IHF

Hrvatsku mušku juniorsku reprezentaciju od 19:30 sati očekuje susret osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Rusije koja je bila četvrtoplasirana u skupini C.

Susret protiv Rusa prokomentirao je izbornik Hrvoje Horvat, s posebnim naglaskom na sustav obrane koji Rusija igra na ovom Prvenstvu: “Rasplet u grupi C nam nosi Ruse. To je ekipa koja je odigrala jako dobre utakmice i sigurno je da ćemo imati zahtjevnu prepreku ispred nas u smislu obrane 6-0 s kojom se nismo do sad susretali na Prvenstvu. Naime, sve ekipe u našoj grupi su igrale 5-1 tako da moramo pripremiti ekipu za napad na 6-0 zonu i da pokušamo našoj obranom opet dominirati utakmicu kao što smo to napravili kroz ovu cijelu grupu.”

Od osmine finala na dalje Hrvatska nema pravo na pogrešku ukoliko želi ući u samu završnicu turnira i borbu za medalje. To sigurno stvara dodatni pritisak na igrače pa izbornik naglašava kako se mora poraditi na psihološkom pristupu uoči susreta s Rusima: “Moramo sigurno poraditi na tom psihološkom pristupu budući da sad dolazi nokaut faza u kojoj raste pritisak, raste odgovornost i sigurno da nije jednostavno jednako igrati u grupi i jednako igrati u nokaut fazi sa psihološke strane. Očekujem da ćemo imati jedan pravi ratnički pristup i u utakmici koja nas čeka u 19:30 protiv Rusije”, pojasnio je Horvat.

 

Dan uoči utakmice između treninga hrvatska reprezentacija posjetila je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Alžiru i veleposlaniku Marinu Andrijaševiću koji je istaknuo kako je zbog naših rukometaša odgodio godišnji odmor te ostaje navijati jer vjeruje u njihove pobjede. Kao zahvalu i uspomenu reprezentacija mu je poklonila potpisan dres.

Prethodni članakJuniorke otputovale na Europsko prvenstvo u Sloveniju
Sljedeći članakUnatoč porazu od Njemačke mlađi kadeti u polufinalu EYOF-a