Kadetima novo slavlje protiv Srbije

79

Posljednja provjera pred Svjetsko prvenstvo u Gruziji za hrvatske kadete bila je reprezentacija Srbije. I u drugom pripremnom susretu Hrvatska je slavila te će sada nastaviti s treninzima sve do 6. kolovoza kada će otputovati u Tbilisi.

Od prve minute je Hrvatska nametnula svoj tempo igre te golovima Vite Bahtijarevića i Ivana Koncula do 15. minute stvorila +4 (7:3). Srbija je teško dolazila do gola, a hrvatsku obranu podupirao je Ivan Panjan na golu koji je do kraja poluvremena skupio sedam obrana.

Uslijedila je nova crna rupa Srbije pa se Hrvatska dodatno odvojila na +6 (10:4). Gosti su uspjeli povezati tri napada i smanjili zaostatak, ali na samom kraju prvog dijela Hrvati su uspješno čitali goste, krali lopte i serijom 5-0 postavili 19:10.

Držali su Hrvati deset pogodaka prednosti na startu drugog dijela, ali nakon 40. minute realizacija je pala, obrana popustila pa je Srbija s pet uzastopnih pogodaka (tri Stefana Sunajka) na minus pet (17:22). Bilo je vrijeme za minutu odmora koja je očito dobro došla izabranicima Luke Panze.

Filip Vistorop, Josip Repušić i Leon Strbad vraćaju Hrvatsku na +8 i s tom prednošću je Hrvatska ušla u posljednjih deset minuta utakmice. Srbija je do kraja utakmice tek uspjela smanjiti zaostatak na 24:30.

Tin Lučin sa šest pogodaka te Filip Vistorop i Vito Bahtijarević s pet zgodiitaka bili su najbolji kod Hrvatske. Ivan Panjan obranio je sedam lopti, a Vladimir Gošić njih četiri. Kod Srbije se istaknuo Milan Jovanović s pet golova, a jedan manje dodao je Vuk Milenković.

 

 

Prethodni članakKadeti uvjerljivi protiv Srbije u pripremnoj utakmici
Sljedeći članakJuniorke u razigravanju poražene od Rumunjske