Minimalan poraz juniorki od Švedske u razigravanju

48

Hrvatske juniorke nakon poraza od Rumunjske u razigravanju za plasman od devetog do 16. mjesta snage su odmjerile sa Švedskom. Utakmica protiv Šveđanki bila je bitna za ostanak prvi vrhu tablice koji donosi razigravanje za viši plasman, a motivaciju su djevojke pokazale i već u prvom dijelu stvorile dobru prednost. No, nedostajalo je koncentracije u drugom dijelu što je Švedska iskoristila i na kraju u posljednjim trenucima utakmice stigla do slavlja.

Krenulo je nervozno pa su Šveđanke nakon tri minute igre imale 3:0. Post kod hrvatske prekida Katarina Mrazović. Raspoložena za golove bila je i Tena Japundža koja je ubrzo Hrvatsku dovela na samo pogodak zaostatka (3:4), a onda je uslijedila crna rupa kod obje reprezentacije te se dugo čekalo na novi gol. Prvi put Hrvatice izjednačavaju u 15. minuti (6:6), a potom preko Ivone Mrđen dolaze i do prvog vodstva (7:6). Potporu su imale u ponovno raspoloženoj Magdaleni Ećimović na golu.

Sjajnu igru pokazale su izabranice Ivana Jerkovića u posljednjih pet minuta utakmice. Obrana se dodatno učvrstila, šut je posao precizan i Leonarda Kapetanović s lakoćom zabija za +2 (11:9). Švedska nije imala rješenja u napadu, dok je naš napad to dobro kažnjavao i do odlaska na odmor povećao prednost na +4 (14:10).

Nervozno se krenulo u drugo poluvrijeme. Na samom startu nanizale su se tehničke pogreške i Hrvatska biva bez gola punih devet minuta. Za to vrijeme Švedska je iz polukontri zabila četiri gola i u 39. poravnala na 14:14. Nervozno se krenulo u drugo poluvrijeme. Na samom startu nanizale su se tehničke pogreške i Hrvatska biva bez gola punih devet minuta. Za to vrijeme Švedska je iz polukontri zabila četiri gola i u 39. poravnala na 14:14. Paučinu sa švedske mreže skinula je Anna Dobrić i minimalna prednost zadržala se sve do 48. minute susreta.

Pojavila se nova nervoza kod Hrvatske, a to švedska obrana dobro čita. Iz nove polukontre Hannah Scheuer Larsson zabija za novo izjednačenje (18:18) te se u egalu ušlo u posljednjih deset minuta. Preokret je stigao u 54. minuti, ali na strani Švedske. Protivnice su na krilima Scheuer zabile dva laka gola i povele 22:20. Velika borba odvijala se sve do kraja utakmice jer je Hrvatska uspjela izjednačiti brzom reakcijom Kapetanović u 57. minuti. Borile su se obje reprezentacije da stignu do pobjedničkog gola, a u tome je bila uspješnija Švedska koja je realizirala sedmerac i upisala minimalno slavlje (23:22).

Najefikasnija kod Hrvatske bila je Tena Japundža s pet postignutih pogodaka, dok je jedan manje upisala Leonarda Kapetanović. U redovima Švedske istaknula se Hannah Scheuer Larsson koja je zabila devet golova.

”Čvrsta utakmica u kojoj su Šveđanke igrale 6-0 obranu koju smo teško probijali, a naša 5-1 je solidno funkcionirala. Naš problem je bio napad koji nije bio dobar. Nekih 15 do 16 lopti smo dali protivnicama u ruke iz čega su one realizirale barem 12 lakih golova. S druge strane smo se mi dobro namučili za svaki gol. Nažalost promašiš sedmerac u situaciji za novo vodstvo i primiš gol iz penala na samom kraju. Imamo puno tehničkih grešaka kroz cijelo Prvenstvo i nemam što reći osimčestitam Švedskoj na pobjedi”, rekao je izbornik Jerković nakon utakmice.

Hrvatske juniorke tako su u grupi za razigravanje završile na trećem mjestu te ih sada očekuju utakmice za plasman od 13. do 16. mjesta, a prvi susret na rasporedu je u petak, 4. kolovoza, u 12 sati protiv Srbije.

Prethodni članakJuniorke u razigravanju poražene od Rumunjske
Sljedeći članakZavršne pripreme ženske kadetske reprezentacije za Europsko prvenstvo u Slovačkoj