Kadeti remizirali s Portugalom na otvaranju Svjetskog prvenstva u Gruziji

55
Photo: IHF/Twitter

Hrvatski kadeti otvorili su nastup na Svjetskom prvenstvu u Gruziji remijem protiv Portugala. Izabranici Luke Panze nakon dugog puta i prilagodbe nisu uspjeli stići do slavlja te se sada okreću pripremi za drugi susret na svjetskoj smotri protiv Koreje.

Nervozno i pomalo usporeno hrvatski kadeti započeli su susret protiv Portugala. Od samog početka morali su loviti rezultatski zaostatak. Obrana nije bila na visokoj razini, dok je u napadu nedostajalo koncentracije i pravi šansi s vanjskih pozicija.

Hrvatska je uglavnom zabijala svoje golove preko krila. Tomislav Špruk u šestoj minuti donio je izjednačenje na 4:4, a nakon što je Portugal otišao na +2, dvama pogocima Filipa Turčića i jednim Ivana Martinovića Hrvatska je došla do svog prvog vodstva u devetoj minuti. Do posljednje dvije minute poluvremena se igralo gol za gol, a onda je Jenilson Monteiro zabio dva uzastopna pogotka za Portugal i otišao na 15:13. Tu prednost su sačuvali do kraja i time ostavili hrvatske kadete u zaostatku nakon prvih 30 minuta. Zanimljiv je podatak da je od ukupno 14 hrvatskih pogodaka u prvom dijelu čak deset došlo s krilnih pozicija.

Iako je Portugal nastavak otvorio pogotkom i otišao na tri razlike, vidjelo se da je Hrvatska podigla razinu igre u obrani te su postigli nekoliko laganih pogodaka. Nakon sedam minuta igre u drugom poluvremenu stigli su do vodstva za koje je ponovo zabio Špruk. Nakon tog vodstva Portugalci su u nekoliko navrata došli do izjednačenja, ali nisu uspjeli povesti. U 50. minuti Daniel Vusić zabija za prvo vodstvo od dva pogotka u susretu (27:25). Portugalci su se još jednom vratili u egal, imali čak priliku i povesti, no

Iako je Portugal nastavak otvorio pogotkom i otišao na tri razlike, vidjelo se da je Hrvatska podigla razinu igre u obrani te su postigli nekoliko laganih pogodaka. Nakon sedam minuta igre u drugom poluvremenu stigli su do vodstva za koje je ponovo zabio Špruk. Nakon tog vodstva Portugalci su u nekoliko navrata došli do izjednačenja, ali nisu uspjeli povesti. U 50. minuti Daniel Vusić zabija za prvo vodstvo od dva pogotka u susretu (27:25). Portugalci su se još jednom vratili u egal, imali čak priliku i povesti, no Ivan Panjan zaustavio je njihovu kontru.

U posljednju minutu susreta ušlo se s rezultatom 30:30. Izbornik Luka Panza pozvao je minutu odmora kako bi organizirao posljednji napad. Udarac Tina Lučina zaustavio je portugalski vratar pa je zadnji napad pripao protivnicima. No, niti oni ga nisu uspjeli iskoristiti te je utakmica završila neriješenim rezultatom.

Tomislav Špruk bio je najbolji strijelac Hrvatske sa  sedam pogodaka. Slijede ga Daniel Vusić i Ivan Martinović sa šest postignutih pogodaka. Ivan Panjan skupio je 11 obrana. Portugalce je predvodio Jenilson Monteiro sa sedam pogodaka,  a vratar Diogo Valerio zaustavio je 13 udaraca.

Izbornik Luka Panza nije bio zadovoljan igrom u prvom susretu. ”Loše smo odigrali gotovo čitavu utakmicu. Nismo se držali dogovora i plana koji smo pripremili za utakmicu. Bilo je premalo konkretnosti u svim segmentima igre. Bilo je previše samoisticanja i to su stvari na kojima moramo poraditi do sljedeće utakmice. Ovo nam je dobra opomena  u startu i nadam se da ćemo do sljedećeg susreta izbaciti to igračima iz glave.”

”Smatram ovo nije bilo što smo očekivali i kako smo trenirali ovih dana. Mislim da bi trebalo biti bolje i naravno da može bolje. Ovo je bila prva utakmica i još se uvijek privikavamo na sve. Siguran sam da možemo bolje”, zaključio je Daniel Vusić koji je zabio šest pogodaka.

Drugu utakmicu skupine C Hrvatska će igrati u četvrtak, 10. kolovoza protiv Koreje s početkom u 16 sati.

 


Prethodni članakHrvatski kadeti otputovali na Svjetsko prvenstvo u Gruziju
Sljedeći članakHrvatske kadetkinje otputovale na Europsko prvenstvo u Slovačku