Kadetkinje u neizvjesnoj utakmici poražene od Mađarske

63

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija ponovo je odigrala sjajnu utakmicu za koju nije nagrađena pobjedom. U veoma neizvjesnom susretu mlade hrvatske rukometašice poražene su s 22:21 (12:10) od reprezentacije Mađarske. Izabranice Gorana Bobića odigrale su sjajnu utakmicu u kojoj je ponovo u završnici nedostajalo koncentracije i iskustva igranja ovakvih susreta budući da im je ovo prvo veliko natjecanje. Mađarice su pak prije manje od mjesec dana na domaćem terenu osvojile Olimpijski festival europske mladeži te su jedne od pretendenata na ovaj europski naslov.

Gotovo cijelo prvo poluvrijeme igralo se gol za gol. Niti jedna ekipa nije se uspijevala rezultatski odvojiti. Ono što je bilo karakteristično je da su obje reprezentacije igrale dobru obranu. Hrvatsku je u početku svojim pogocima nosila Tena Petika, a zatim se priključila Lea Franušić s desnog vanjskog i Tina Barišić s pivota.

Odlično je kroz prvo poluvrijeme branila Katarina Borac koja je u prvih 30 minuta skupila sedam obrana i tako svojim suigračima pomagala održati rezultatsku neizvjesnost. Hrvatska nikako nije uspijevala doći do vodstva već je stalno lovila jedan pogodak zaostatka. Tako je bilo sve do 26. minute kada je Barišić završila seriju od tri uzastopna pogotka koja su hrvatskim kadetkinjama donijela prednost od dva pogotka (10:8).

U tim je trenucima Mađarska bila pet minuta bez pogotka, ali nakon ove sjajne serije uslijedio je pad. Hrvatska do kraja poluvremena nije uspjela postići pogodak, a Mađarska je četiri u nizu došla do 12:10 te s prednošću otišla na poluvrijeme. Pokušao je time-outom u 28. minuti izbornik Bobić prekinuti ovaj niz Mađarske, no njegove izabranice nisu uspjele realizirati iduća dva napada.

Nastavak je pogotkom otvorila Mađarska i otišla na +3 prvi put u susretu. Međutim, Franušić i Elena Popović zabijaju za smanjenje zaostatka. Obrana je ponovo bila agresivna i dobro organizirana pa su hrvatske rukometašice u 38. minuti napravile su seriju od tri pogotka koju je završila Petika i donijela Hrvatskoj novo vodstvo 15:14.

Mađarice su se potom ponovo bile odvojile na +2. Mlade hrvatske rukometašice stalno su bile blizu, ali nisu koristile svoje šanse da stignu do novog izjednačenja. Od većeg rezultatskog minusa spašavala ih je Borac koja je branila zicere. Pogoci su teško padali na obje strane jer su obrane i dalje bile na visokom nivou. Do kraja utakmice Hrvatice su imale nekoliko šansi doći do izjednačenja, ali ih jednostavno nisu koristile. Na samom kraju pripao im je i zadnji napad koji je trajao više od minute, ali lopta nikako nije pronalazila put do mađarskog gola pa je minimalna pobjeda otišla na stranu Mađarske.

Sjajno je branila Borac koja je u 60 minuta skupila 16 obrana. Najefikasnija je pak bila Petika s osam pogodaka, dok je pet dodala Franušić. Tamara Pal bila je prvo ime Mađarske sa sedam postignutih pogodaka.

Hrvatske kadetkinje će posljednji susret u skupini B igrati u nedjelju, 13. kolovoza, protiv Crne Gore u 19:30. Iako više nemaju šansu za prolazak u glavnu fazu natjecanja, pobjeda protiv Crne Gore donijela bi im važna dva boda koja bi prenijele u novu skupinu kroz koju će razigravati za plasman od 9. do 16. mjesta.

Prethodni članakNevjerojatnim preokretom hrvatski kadeti došli do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu
Sljedeći članakKadeti slavljem nad Brazilom osigurali osminu finala Svjetskog prvenstva