Kadetkinje poražene od Crne Gore, slijedi razigravanje od 9. do 16. mjesta

88

Hrvatske kadetkinje odigrale su posljednju utakmicu skupine B na Europskom prvenstvu. Protiv Crne Gore u prvom poluvremenu nedostajalo je više koncentracije u napadu, ali uz dobru obranu Crna Gora se nije previše odvojila. Nakon 15 minuta nastavka igra Hrvatske se raspala što je omogućilo Crnoj Gori da dođe do lake pobjede.

Krenulo je izjednačeno i tako je bilo sve do pete minute kada je uslijedila crna rupa Hrvatske u napadu. Ni Crna Gora nije bila previše uspješna u napadu, ali je ipak u sedam minuta uspjela zapisati dva gola za vodstvo 4:2. Post od pogodaka kod hrvatske prekida Tena Petika koja biva sigurna za 3:4, no potom su uslijedila nove tehničke greške u napadu i ponovno crnogorska mreža miruje. Hrvatsku su u igru držale raspoložene Katarina Borac, a onda ju je jednako zamijenila Patricija Hren.

Izbornik Goran Bobić u samo pet minuta bila je primoran dva puta pozvati time-out, a minute odmora dobro su došle reprezentaciji koja se napokon probudila u napadu te uspjela smanjiti zaostatak. Prvo je Ema Vučić smanjila na 4:8, a do kraja prvog poluvremena prednost Crne Gore otopila se na dva gola (10:8).

Loše otvaranje drugog dijela utakmice donijelo je novo odvajanje Crne Gore koja je tako u osam minuta nastavka pobjegla na +5 (14:9). Tek nakon novog predaha se hrvatski napad posložio i serijom 3-0 (dva Tina Barišić i jedan Petika) djevojke su smanjile na 12:14. Razmak od dva pogotka između reprezentacija držao se deset minuta (do 14:16 kada je zabila Vučić). U trenucima kada je trebalo dodatno potegnuti vidio se manjak iskustva te su protivnice upregnule i prebacile u višu brzinu.

U posljednjih deset minuta utakmice Hrvatska se mučila u napadu, a popustila je i obrana. Zabijena su samo tri gola, dok je s druge strane Crna Gora postigla njih pet i po isteku 60. minute upisala slavlje 23:17.

Najbolja u hrvatskim redovima bila je Ana Malec s četiri pogotka, dok su po njih tri zabile Tena Petika i Ema Vučić. Vratarski tandem Borac-Hren sakupio je 12 obrana. Crnu Goru su do slavlja vodile Nikolina Vukčević i Nikolina Knežević svaka s po pet golova.

Hrvatsku sada očekuje razigravanje od devetog do 16. mjesta, a prvu utakmicu igrat će u utorak, 15. kolovoza, u 13:30 sati protiv Austrije. Drugi susret skupine za razigravanje na rasporedu je 16. kolovoza u 13:30 sati protiv Nizozemske.

Prethodni članakKadeti slavljem nad Brazilom osigurali osminu finala Svjetskog prvenstva
Sljedeći članakKadeti lako slavili nad Argentinom i osigurali drugo mjesto u skupini C