Kadetkinje poražene od Nizozemske, slijedi razigravanje od 13. do 16. mjesta

62

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija odigrala je posljednju utakmicu grupe 1 u sklopu razigravanja od devetog do 16. mjesta. Mlade rukometašice poražene su od Nizozemske s 32:29 (17:14) te se sada okreću borbi za plasman od 13. do 16. mjesta. Ponovo je Hrvatska veći dio utakmice imala pod kontrolom, ali pad koncentracije u posljednih osam minuta odnio je šansu za prvu pobjedu na Europskom prvenstvu.

Nakon početne nervoze i vodstva Nizozemske 2:1 Hrvatska je krenula odlučnije u napadu, ali je učvrstila obranu. Elena Popović, Petra Jeršek i Lea Franušić s tri uzastopna gola odvele su Hrvatsku na +2. Samo pet minuta kasnije raspucana kapetanica Ana Malec u 16. minuti postavlja 10:5. Držala se ta prednost od pet pogodaka sve do 22. minute kada je došao novi pad koncentracije pa su protivnice stvorile seriju 4-0 i stigle na samo pogodak zaostatka (11:12). Ipak Hrvatska je na odmor otišla s + 3 (17:14).

Prednost stečenu u prvom poluvremenu izabranice Gorana Bobića čuvale su do 45. minute kada je Nizozemska stigla do izjednačenja. Obrana je počela polako popuštati, a lopte su se olako u napadu davale protivnicama u ruke. Međutim, sve do 55. minute rezultat je bio aktivan i dostižan i igralo se gol za gol, ali u 55. Nizozemke pogađaju za 30:28 i otvaraju vrata prema pobjedi.

Hrvatska nije uspjela sustići zaostatak, a u 58. minuti nakon gola Linde Marian Verharen za 31:28 bilo je jasno da mlade hrvatske rukometašice neće doći do svoje prve pobjede. Do kraja su samo uspjele smanjiti zaostatak na konačnih 32:30. Najbolja u redovima Hrvatske bila je Ana Malec koja je postigla osam pogodaka, a slijedi u Tena Petika koja je na svoj konto upisala šest pogodaka.

Ženska kadetska reprezentacija okreće se sada razigravanju za plasman od 13. do 16. mjesta. Prvi susret na rasporedu je u petak, 18. kolovoza, u 15 sati. S kim će odmjeriti snage, kadetkinje će saznati nakon što se završe sve utakmice razigravanja u skupini 2.

Prethodni članakKadetkinje poražene od Austrije
Sljedeći članakKadeti pobijedili Sloveniju i izborili četvrtfinale Svjetskog prvenstva