Podravka uvjerljiva na gostovanju kod Trešnjevke

58
Foto: RK Podravka Vegeta

1. HRLŽ, 03. kolo:

RK Trešnjevka – RK Podravka Vegeta  16:28 (6:11)

Prvu utakmicu trećeg kola 1. HRL za žene otvorile su braniteljice naslova koje su gostovale kod Trešnjevke. Prvi pogodak na utakmici postiže Petra Dičak, a odmah u sljedećoj minuti Ekatarina Nemaškalo izjednačava. Do 12. minute gošće već imaju osjetnu prednost i na semaforu stoji 6:2. Trešnjevka se uspijeva približiti s dva uzastopna pogotka i taj zaostatak zadržava sve do 22. minute (6:8). Međutim, do kraja poluvremena Podravka serijom 3-0 odlazi na +5.

Odmah na početku drugog poluvremena 4-0 serijom Marijete Vidak, AneDebelić i Korine Karlovčan koprivničke Kokice povećavaju na 15:6. Tada Dičak zaustavlja seriju i postiže pogodak za Trešnjevku nakon što domaće igračice nisu uspjele postići gol 16 minuta. Slijedi novih deset minuta bez pogotka Trešnjevke i Podravka odlazi na 21:7. Uspjele su domaće rukometašice smanjiti zaostatak preko Lane Pašalić i spomenute Dičak s pet uzastopnih zgoditaka od 51. do 53. minute pa je na semaforu stajalo 11:23, a s jednakom gol-razlikom i završava utakmica.

Najviše je pogodaka za Trešnjevku postigla Petra Dičak, njih sedam, a za Podravku Vegetu Ana Debelić je zabila šest. Treba istaknuti i Ivanu Kapitanović iz Podravke koja je skupila 15 obrana.

Prethodni članakČervar: ”Utakmicama protiv Slovenije vidjet ćemo mogu li igrači ispuniti postavljene zahtjeve”
Sljedeći članakCsurgu uvjerljivo slavlje nad Dubravom u prvoj utakmici