Sesvete do prve pobjede, Zamet iznenadio Koku, Bjelovar minimalno kod Pitomače

61

1. HRLŽ, 3. kolo:

Lokomotiva – Petason Vranjic 38:17 (19:7)

Nakon poraza od Koke u prošlom kolu Lokomotiva se vratila na pobjedničke staze. U svojoj se dvorani II Doma sportova lako obračunala s Vranjicem. Lokosice su se od samog početka potrudile da uklone svaku i najmanju mogućnost za neizvjesnost ovog susreta. Vranjic je tako u prvih pola sata uspio postići samo sedam pogodaka, dok su kod Lokomotive Jelena Kajfeš i sestre Dora i Larissa Kalaus bez ikakvih problema pronalazile put do gostujućeg gola. Budući da je već nakon prvog poluvremena prednost Lokomotive bila dvoznamenkasta, trener Nenad Šoštarić dao je priliku svim igračicama. Rezultat nije trpio te su na kraju zabilježile visoku pobjedu. Stopostotna je bila Kristina Plahinek koja je zabila sedam pogodaka. Vratarski dvojac Pijević/Ćurić skupio je 15 obrana. Ivka KljakovićGašpić bila je jedina raspoložena kod Vranjica s osam postignutih pogodaka.

Pitomača – Bjelovar 28:29 (12:12)

Novopečene prvoligašice iz Pitomače još su jednom bile blizu ostvarenja prve pobjede, ali niti ovaj put nisu izdržale do kraja te su poražene od Bjelovara. Gošće su dobro otvorile i povele s 3:0 pogocima Ivane Dragišić i Magdalene Horvat. Taj zaostatak rukometašice Pitomače malo po malo su sustizale rezultat, a prvo izjednačenje i vodstvo donijela im je u 28. minuti Tena Mioč koja je zaključila seriju Pitomače od pet pogodaka. Do kraja poluvremena igralo se gol za gol pa se na odmor otišlo s neriješenim rezultatom. Bjelovarčanke su ponovo imale dobar ulazak u nastavak utakmice. Brzo s egal pretvorile u prednost od četiri pogotka (16:12). Pokazalo se da je ta serija bila presudna jer se rukometašice Pitomače više nisu uspjele približiti. Tek u samoj završnici su zaostatak od tri pogotka smanjile na jedan i time završile utakmicu s minimalnim zaostatkom. Dragišić je bila najbolji strijelac Bjelovara sa sedam pogodaka, a šest su dodale Horvat i Mihaela Gavrić. Sedam pogodaka u dresu Pitomače na svoj je konto upisala Terezija Ćurić, a šest Mioč.

Zrinski – Sesvete Agroproteinka 18:20 (7:12)

Rukometašice Sesveta stigle su do prvog slavlja u sezoni nakon što su na gostovanju svladale Zrinski. AnaMaria Gavrić i Bernarda Čalušić povele su Sesvete u vodstvo (4:2). Zrinski je lovio gostujuće igračice, no djevojke Vladimira Jelčića dobro su održavale stečenu prednost. Dobrom obranom Sesvete su namučile Zrinski, a u napadu su bile efikasne. U pet minuta stvorile su seriju 5-0 koju je zaključila Mia Bošnjak te time postavila 10:4- DO kraja poluvremena nije bilo prevelikih promjena na terenu pa su Sesvete na odmor otišle s +5. Zrinski ulazi u drugo poluvrijeme puno motiviraniji i kreće u smanjenje zaostatka. U 50. minuti Lea Vukojević zabija za 15:16, a iako je bilo prilike za izjednačenje to nije iskoristio. Konačnih 20:18 za Sesvete postavlja Čalušić. Sesvete je do slavlja vodila već spomenuta Čalušić s 11 pogodaka, a Lucija Bešen na golu imala je osam obrana. Kod Zrinskog se istaknula Gavrić s pet pogodaka, dok je vratarski tandem KozjakŽvorc sakupio 13 obrana.

Zamet – Koka 25:22 (13:10)

Iako su Riječanke povele u susretu, Kokice su ubrzo izjednačile te se u poravnatom tonu igralo sve do 12. minute kada Zamet uspijeva povesti 6:4 golom Lare Židek. Koka je preokrenula u 17. minuti nakon što sigurna biva Silvija Masnić (8:7). Igračice Adrijane Prosenjak pojačale su tempo pred kraj prvog dijela utakmice i s dva uzastopna gola postavile 13:10 na poluvremenu. Drugi dio utakmice Zamet je otvorio ekspresno s pet lakih golova za 18:10. Zamet je povukao ručnu, a Koka je to iskoristila za smanjenje minusa što je više moguće. Do 50. minute smanjili su na minus šest, a do 55. čak na minus četiri. Snage za dodatno nije bilo, ali nije ni bilo previše realno. Tako da je Zamet sigurno upisao drugo slavlje u sezoni. Kod Zameta su najbolje bile Lara Židek sa sedam golova i Rea Jelenović s pet, dok je na vratima Jelena Piršl zaustavila 11 lopti. Dejana Milosavljević s deset pogodaka bila je najefikasnija kod Koke, a Janja Golubić je upisala 19 obrana.

Prethodni članakNexe na gostovanju pobijedio Pölvu Serviti u EHF kupu
Sljedeći članakKarlovac i Spačva slavili na domaćem terenu, a Varaždin u gostima kod Umaga