Počinje Master tečaj za EHF PRO LICENCU

75

Master tečaj Hrvatskog rukometnog saveza i Europske rukometne federacije održat će se od 23. do 29.10.2017. u hotelu Laguna u Zagrebu.

Prvi dio tečaja je posvećen je općim predmetima iz sporta: Psihologija sporta, Fiziologija sporta, Anatomija, Sociologija sporta, Uloga rukometnog trenera u rukomet i Menadžment u sportu.

Na Master tečaj u Hrvatskoj prijavilo se rekordan broj trenera i trenerica, njih čak 52 iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Makedonije.

Među sudionicima Master tečaja u Zagrebu su eminentni i iskusni rukometni treneri s vrhunskim karijerama: Slavko Goluža, Goran Perkovac, Željko Babić, Hrvoje Horvat, Vlado Šola, Boris Dvoršek, Goran Mrđen, Uroš Bregar i Mirza Šarić koji će svoja znanja podijeliti sa svim ostalim uspješnim trenerima polaznicima Master tečaja.

Predavanja će se održavati svaki dan od 8:45 do 18:00 sati.

Nakon što treneri uspješno odslušaju predavanja na prvom dijelu, svoju daljnju edukaciju nastavit će u siječnju 2018. u Poreču od 11. do 18.01.2018. za vrijeme Europskog prvenstva u Hrvatskoj. Završna predavanja predviđena su u svibnju 2018., kao i obrana Seminarskog rada pred međunarodnom komisijom EHF-a.

Hrvatski rukometni savez se tako našao u društvu osam rukometnih saveza u Europi koji su organizirali Master tečajeve za svoje trenere.

Cilj HRS-a je da se rukometni treneri konstantno educiraju te svoja znanja dalje primjenjuju u radu na terenu.

Svi treneri kada završe Master tečaj dobiti će najvišu licencu za rad u rukometu u Europi – EHF PRO LICENCU.

Prethodni članakTatran Prešov u drugom poluvremenu slomio otpor Nexea
Sljedeći članakIzbornik Červar naknadno pozvao Jakova Vrankovića