Nexe dobrom igrom otkinuo bod Celju

56

Rukometaši našičkog Nexea prije novog susreta EHF kupa gostovali su kod slovenskog prvaka Celja u sklopu sedmog kola SEHA-Gazprom lige. U susretima do toga u Celju Našičani su upisali tek jednu pobjedu, dok je domaća ekipa na svom kontu imala tri. Na kraju je završilo bez pobjednika (27:27) iako je Nexe imao šest sekundi za pokušati uloviti tri boda.

Domaćini su dobro krenuli pa preko Davida Razgora i Gala Marguča poveli 3:1. Prvi Nexe do približavanja dovodi Marin Šipić (2:3), ali dalje ga igrači nisu pratili. Raspoložen napad Celja ponovno je ubrzao tempo i pobjegao na 6:3. Nexe je ostatak prvog poluvremena lovio Celje. Prvo je Marko Buvinić načeo put sa 10:8,  a onda su serijom 3-0 uz Sašu Barišić-Jamana i Marija Tomića pred kraj prvog poluvremena poravnali rezultat na 11:11. Do isteka 30 minute pala su tek ukupno dva gola pa se pri izjednačenom rezultatu otišlo i na odmor (12:12).

U nastavak susreta Nexe ulazi dobro i uspijeva preuzeti vodstvo na našičku stranu (14:13). Sjajno je izgledao Nexe na terenu i reagirao na pritiske Celja. Do novog preokreta dolazi se nakon 40. minute kada Kristian Bećiri preokreće na slovenskih 19:17. U ključnim trenucima razbranio se Kristian Pilipović, a uz 7 na 6 u napadu Nexe u 57. minuti odlazi na +2.

Uzvratio je Aljaž Panjtar s obranama, ali da Celje ponovno ne sustigne pobrinula se našička obrana. Uzeo je Hrvoje Horvat minutu odmora kako bi dogovorio kako održavati vodstvo, ali nakon toga Celje iskorištava krivi dogovor i vraća stanje na semaforu na 22:22. Uzbudljiva završnica u kojoj se održavala igra gol za gol, a nervoza je bila na vrhuncu. Celje u posljednjem napadu upisuje tehničku grešku pri 27:27, Nexeu ostaje šest sekundi do kraja susreta, Aljaž Lavrič izvodi out, ali do gola se nije uspjelo realizirati.

Saša Barišić-Jaman sa sedam i Marko Buvinić s pet pogodaka bili su najbolji kod Nexa, dok je Kristian Pilipović sakupio devet obrana. Kod Celja se istaknuo Gal Marguč sa sedam golova, Kristian Bećiri imao je njih pet, a vrataraki tandem Lesjak-Panjtar upisao je deset obrana.

SEHA-Gazprom liga, 7. kolo:

RK Celje Pivovarna Laško – RK Nexe 27:27 (12:12)

Prethodni članakOkupljanje ženske juniorske reprezentacije
Sljedeći članakPodravka bolja od Pitomače uoči utakmice EHF kupa