Lokomotiva uvjerljivo krenula u Challenge Cupu

37
Foto: RK Lokomotiva

Lokomotiva je krenula u obranu naslova u Challenge Cupu, a prva postaja je bila u Beču. U trećem pretkolu protivnice su bile iz UHC Stockerau. za otvaranje europske sezone lak protivnik što se pokazalo i u konačnom rezultatu.

Lokosice su od prve minute krenule uvjerljivo i borbeno te su pokazale da imaju ozbiljne namjere i u ovogodišnjem izdanju Challenge Cupa. Nakon samo osam minuta igre Lokomotiva je imala+4 (6:2), a u sljedećih osam minuta tu je prednost dodatno povećala na 10:5. Dobra igra u obrani i posloženi napadi donosili su lake golove, a protivnice su se mučile sa zabijanjem gola. Nakon 25. minute igračice Nenada Šoštarića na svojem su kontu imale sedam golova prednosti , a do kraja prvog poluvremena to se povećalo na 19:11.

Početkom drugog poluvremena u kontru ide Jelena Kajfeš koja je uspjela izboriti sedmerac kojeg Lokomotiva kapitalizira za velikih 23:11. Čvrsta 6-0 obrana otežavala je Bečankama svaki napad i nikako nisu mogle pronaći rupu u obrani kako bi stigle do gola. Za to vrijeme je Lokomotiva gotovo svaki naum realizirala u pogodak i do 42. minute pojegla na +14 (27:13). Sa sigurnom pobjedom u rukama Lokosice su usporile tempo što je omogućilo Stockerau da dođe do više pogodaka u samom kraju utakmice, ali nedovoljno za dodatnu nadu u prolaz. Po isteku 60. minute Lokomotiva je upisala uvjerljivo slavlje 37:19.

Lokomotivu je do pobjede vodila Jelena Kajfeš s devet pogodaka, šest je upisala Marina Glavan, a pet golova je zabila Paula Posavec. Kod UHC Müllner Bau Stockerau istaknule su se Petra Varjassiova i Carmen Reiss svaka s po četiri pogotka.

Challenge Cup, 3. pretkolo, prva utakmica:

UHC Müllner Bau Stockerau – RK Lokomotiva Zagreb 19:37 (11:19)

UHC Müllner Bau Stockerau:Oller, Reiss 4, Varjassiova 4, Buczolits, Hruza 2, Fichtinger, Freimbacher 1, Stockinger, Hodl 2, Malyk, Dimmy 1, Riesenhuber 2, Mauler 1, Leitner, Kvasnicova, Gahler 2

Lokomotiva: Boras 1, Posavec P. 5, Kajfeš 9, Šenvald 1, Posavec S. 3, Zagorščak, Kalaus L. 9, Kalaus D., Japundža 1, Čurić, Plahinek 2, Glavan 6, Prkačin, Pijević