Lokomotiva bez problema do osmine finala Challenge Cupa

80

Rukometašica Lokomotive osigurale su plasman u osminu finala Challenge Cupa. Nakon uvjerljivog slavlja 37:19 u prvoj utakmici u Beču, Lokomotiva je u nešto sporijem ritmu igrala uzvrat na domaćem terenu i stigla do pobjede kojom je potvrdila nastavak europske sezone.

Do golova se nije brzo stizalo na utakmici te je u šestoj minuti utakmice na semaforu stajalo 4:2 za Lokosice nakon što sigurna biva Stela Posavec. Nekoliko promašaja za redom gostiju dobro su poslužile Lokomotivi koja je u narednih pet minuta dodatno povećala svoje vodstvo pa je tako u 12. minuti imala +4. No, Stockerau se tada razbudio i prebacio u višu brzinu utakmice da bi preko Petre Varhassiove i Christine Gahler smanjio zaostatak na minus dva (5:7). Krenula je igra gol za gol u kojoj je Lokomotiva održavala prednost, ali promašaji gostiju kao da su se preslikali na zagrebačke djevojke i Stockerau u 26. minuti izjednačava na 10:10. Da se ipak na odmor otiđe pri nekakvom vodstvu pobrinula se Jelena Kajfeš koja postavlja 12:11.

Izjednačeno se nastavilo i u uvodnim minutama nastavka, a uvukla se i nova crna rupa koja je držala mreže mirnima punih pet minuta. Kristina Plahinek je odvela Lokomotivu na +2. Do preokreta utakmice stiže se nakon 45. minute kada serijom 4-0 Lokomotiva postavlja 20.15 i time rješava utakmicu. Gostujuće igračice više nisu imale snage za sustići, a djevojke Nenada Šoštarića dodatno su povećavale razliku između ekipa. Konačnih 24:19 i prolaz u osminu finala Challenge Cupa postavlja Tena Japundža.

Lokomotivu su do slavlja vodile Jelena Kajfeš, Stela Posavec i Tena Japundža svaka s po četiri pogotka, dok je u redovima Müllner Bau Stockeraua najefikasnija bila Carmen Reiss sa sedam zgoditaka, a tri je dodala Petra Varjassiova.

EHF kup, 3. pretkolo, druga utakmica:

RK Lokomotiva – UHC Müllner Bau Stockerau 24:19 (12:11)

RK Lokomotiva: Boras, Posavec P. 2, Kajfeš 4, Šenvald 1, Posavec S. 4, Zagorščak, Kalaus D. 1, Kalaus L. 3, Japundža 4, Čivljak, Čurić, Plahinek 2, Glavan 2, Prkačin 1, Pijević

UHC Müllner Bau Stockerau: Oller, Reiss 7, Varjassiova, 3, Buczoltis, Hruza 2, Fichtinger, Freimbacher, Stockinger, Hodl 1, Malyk, Dimmy, Riesenhuber 2, Mauler 2, Kvasnicova, Gahler 2