Okupila se ženska seniorska reprezentacija, Šoštarić: “Ovo su pripreme za budućnost”

89

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija okupila se ispred Doma sportova odakle je krenula prema Ivanić-Gradu gdje će u sklopu reprezentativnog tjedna trenirati sve do nedjelje 26. studenog. U ovom pripremnom susretu izabranice Nenada Šoštarića neće igrati prijateljske utakmice već će treninge iskoristiti za pripremu za kvalifikacijske susrete protiv Norveške koji ih očekuju u ožujku 2018.

U odnosu na prvotni popis reprezentaciji se umjesto Ines Domjan iz Koke priključila Lokosica Sara Šenvald, te Umažanka Julijana Žuliček umjesto Paule Posavec.

Izbornik Nenad Šoštarić najavio je što reprezentaciju očekuje: “Fokus će biti na obrani. Forsirat ćemo maksimalno rad na dubokim zonskim formacijama. Mislim da je to ne samo trend, nego mi najbolje reagiramo na takvu obranu i to je hrvatska škola rukometa. Radit ćemo na otvaranju u polukontru, da imamo nekakve točne smjernice kretanja i naravno na automatizaciji vraćanja u obranu. To nam je uvjet, to je stvar koju ako uspiješ napraviti si već 50% jači.”

“Ovo su pripreme za budućnost, da ustanovimo neka pravila i da svima bude jasno da se u reprezentaciji igra na takav način, da se trči u oba smjera. da se igra maksimalno agresivno i da se baca na glavu. Naravno da je to priprema za Norvešku jer njima ako limitiraš kontranapad, onda možeš igrati s njima. Ako ih pustiš da igraju kontre i sve ostalo onda ispadaš smiješan”, rekao je izbornik Šoštarić.

Sa seniorkama će treninge u skolu reprezentativnog tjedna odrađivati i ženska juniorska reprezentacija. Njihove treninge će također nadgledati izbornik Šoštarić. “Svaki dan ću biti po osam sati u dvorani jer ću biti na treninzima juniorki i na našim da vidimo te djevojke. S njihovim izbornikom ćemo dogovoriti apsolutno isti stil igre. Oni su i prije igrali 5-1 obranu, ali sad ćemo doći do nekakvih korekcija i ponavljam automatizaciju trčanja u oba smjera. Tko neće moći taj energetski dio odraditi ne može igrati vrhunski rukomet, a mi težimo vrhunskom rukometu”, zaključio je izbornik.

Izbornik Nenad Šoštarić pozivao je sljedeće igračice:

 1. Ivana Kapitanović – RK Podravka Vegeta
 2. Tea Pijević – RK Lokomotiva Zagreb
 3. Antonija Jukić – RK Podravka Vegeta
 4. Julijana Žuliček – ŽRK Umag
 5. Kristina Plahinek – RK Lokomotiva Zagreb
 6. Aneta Benko – RK Krim Mercator
 7. Lea Vukojević – ŽRK Zrinski
 8. Maja Kožnjak – ŽRK Pitomača
 9. Stela Posavec – RK Lokomotiva Zagreb
 10. Valentina Blažević – HC SPR Pogon Szczecin
 11. Katarina Ježić – HC Siofok KC
 12. Ana Debelić – RK Podravka Vegeta
 13. Sara Šenvald – RK Lokomotiva Zagreb
 14. Ćamila Mičijević – HC Dunaujvarosi KKA
 15. Marijeta Vidak – RK Podravka Vegeta
 16. Marina Glavan – RK Lokomotiva Zagreb
 17. Ivana Dragišić – ŽRK Bjelovar
 18. Ivana Dežić – RK Podravka Vegeta

Stručno vodstvo, uz izbornika Šoštarića, čine trenerica Snježana Petika, trener vratarki Matija Bilušić, fizioterapeuti Vesna Hodić i Goran Krušelj, tehnički direktor Ratko Balenović i tehnička menadžerica Ljerka Vresk.

 

Prethodni članakOkupila se ženska juniorska reprezentacija
Sljedeći članakPriopćenje za medije oko organizacije EHF EURO 2018 u Splitu