Nexe u skupini C EHF kupa protiv Frisch Auf Göppingena, Riihimäki Cocksa i Kopera

94

U prostorijama Europske rukometne federacije održan je ždrijeb grupne faze EHF kupa, a jedan od 16 klubova koji su osigurali mjesto u nastavku europske sezone je i hrvatski viceprvak, našički Nexe.

Prema pravilima, klubovi koji dolaze iz iste zemlje ne mogu igrati u istoj grupi, a Njemačka ima tri predstavnika, dok Španjolska i Francuska imaju po dva.

Branitelj naslova, njemački Frisch Auf Göppingen uoči ždrijeba bio je smješten u prvi šešir, dok su momci Hrvoja Horvata ždrijeb čekali iz trećeg šešira. Odigrane su gotovo sve utakmice trećeg pretkola, a još se čeka uzvratni susret Tatran Prešova i Hafnarfjordur.

Prvo kolo grupne faze na rasporedu je za vikend 10./11. veljače, a za posljednje kolo rezerviran je termin 31. ožujka i 1. travnja.

Ples kuglica u Beču Nexe je smjetio u skupinu C zajedno s braniteljem naslova Frisch Auf Göppingenom, finskim prvacima Riihimäki Cocksima te slovenskim Koperom.

SKUPINA A:

SKA Minsk

Bjerringbro-Silkeborg

SC Magdeburg

Pobjednik utakmice Tatran Prešov/Hafnarfjordur

SKUPINA B:

Füchse Berlin

Helvetia Anaitasuna

Saint-Raphael Var Handball

Lugi HF

SKUPINA C:

Frisch Auf Göppingen

Riihimäki Cocks

RK Nexe

RD Koper

SKUPINA D:

Chambery Savoie Mont Blanc HB

KS Azoty-Pulawy SA

Fraikin BM. Granollers

Wacker Thun

Prethodni članakU prvoj povijesnoj utakmici u invalidskim kolicima Hrvatska slavila nad Italijom s 14 pogodaka prednosti
Sljedeći članakKontrolno okupljanje hrvatskih juniora